LØB GENNEM BYENS ARKITEKTUR

18. maj 2010

Den 20. maj er der arkitekturløb i København for tredje gang. Løbet er både en oplagt mulighed til at få pulsen op og opleve byens arkitektur på en ny måde. Ruten fører dig rundt på Amerika Plads, i Nordhavnen og på Østerbro. Børn er også velkomne.


Byudviklingen i København er de seneste år gået stærkt. By & Havn er i fuld gang med at omdanne havne- og industriområder til ny by. Områderne byder på spændende og smukke byggerier, og dem kan du nu få et nærmere kig på under Arkitekturløbet 2010, hvor ruten går gennem Nordhavnen, Amerika Plads og Østerbro.

”Det er tredje år, vi holder Arkitekturløbet, og vi kan virkelige mærke at vores koncept med at formidle byens nye arkitektur i løbetempo har bidt sig fast. Amerika Plads og Nordhavnen er oplagte steder at opleve ny arkitektur og fornemme byens udvikling. Begge steder viser, hvordan havneudvikling og omdannelse af industriområder kan gribes an – Amerika Plads er med sine mange spændende og forskellige byggerier en næsten færdigbygget ny bydel, mens Nordhavnen udstråler en følelse af, at her skal snart skal ske noget stort. Begge steder er et besøg værd,” fortæller Kasper Egeberg, som er projektleder i Copenhagen X.

Noget stort er på vej
På Amerika Plads har By & Havn stræbt efter at skabe en tæt by. Undervejs er flere smukke og historiske bygninger blevet renoveret. Blandt andet er den gamle Frihavnsstation fra 1895 istandsat og er taget i brug igen. Over de næste 50 år udvikles Nordhavnen til en ny bydel, der som en nyfortolkning af Københavns særlige karakter, bliver en bydel med arkitektoniske kontraster – med en blanding af nyt og gammelt, byggeri i flere skala, intime byrum og åbne kajkanter med udsigt til himmel og hav.

”Arkitekturløbet er en anderledes måde at opleve arkitektur på. I hverdagen færdes vi i nogle bestemte miljøer og oplever og bruger arkitekturen ud fra dens funktionalitet og som ramme om vores daglige gøremål. Som deltager i Arkitekturløbet passerer man byrum, bebyggelser og kulturhistoriske spor i byen, som man måske ikke kender eller ikke har haft øje for, og man får stadier af byens udvikling serveret som sammenhængende ”filmiske” sekvenser”, siger Rita Justesen fra By & Havn, der selv er arkitekt, og som har været involveret i byudviklingen i København gennem flere år.

Ruten, som er på seks kilometer, vil føre dig igennem begge områder med start og slut på Amerika plads, og den går blandt andet forbi Kobbertårnet, Zinkhuset og Harbour House. Efter løbet vil der i vanlig stil være frugt, vand og lidt at spise til alle løbets deltagere, og som ekstra belønning får alle løbere Copenhagen X guiden til den nyeste arkitektur i København. Og har man lyst til at mere, kan man slutte af med udstillingen i målområdet om ny arkitektur og byudvikling i området.

Og børnene er velkomne i løbet. For børn i alderen 5-10 år vil der både være en kort børnetur på cirka 1 kilometer på Amerika Plads, som bliver efterfulgt af et værksted, hvor de kreative evner kan udfoldes. Byg eksempelvis huse og pladser på den opstillede model over Østerbro og vær med til at tale om, hvordan det er at bo ved vandet. Børnene er i mål klokken 17.30, og herefter er værkstedet åbent til klokken 20. Børneløbet er gratis, og børnene vil være under voksenopsyn hele tiden.

  • Hent flyer på Copenhagen X' hjemmeside
  • Copenhagen X' hjemmeside om løbet

    Arkitekturløbet 2010:
  • Torsdag d. 20. maj kl. 18:00
  • Ruten er på seks kilometer
  • Online tilmelding er nu lukket!
  • Fra den 17. til 20. maj (begge dage incl.) kan billetter til løbet købes i boghandlen i Dansk Arkitektur Center. Prisen er 120 kr. pr. stk.
  • Billetter kan også købes i startområdet på løbsdagen fra kl. 17:00. Prisen er 130 kr. pr. stk. Husk kontanter!
Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206