KØBENHAVN ER FORTSAT EN POPULÆR KRYDSTOGTDESTINATION

17. februar 2010

2011 tegner til at blive en succesfuld krydstogtsæson for København. Allerede i februar i år har 295 Krydstogtskibe meldt deres ankomst til København næste år, og så højt har antallet af skibe aldrig været året før.

 

København bliver stadig mere populær som krydstogtdestination, og især 2011 tegner til at blive en god sæson. Københavns Havn bruges både som destination og såkaldt turn-around by, hvor skibene eksempelvis skifter passagerer ud eller ”overnatter”, og så er den danske hovedstad den destination i Østersøregionen, hvor flest passagerer begynder og slutter deres rejse. Hos Copenhagen Malmö Port (CMP) er der stor glæde over Københavns voksende popularitet som krydstogtdestination.

”Det er da dejligt at være efterspurgt. Der er en tendens til at de store rederier flytter skibe fra Caribien til Europa, og det lukrerer vi da helt klart på i København. Ikke mindst fordi vi er et populært udgangspunkt til Baltikum", siger Arnt Møller Pedersen fra CMP til takeoff.dk.

Sommeren 2009 var ligeledes en god krydstogtsæson for København. Dengang kunne Arnt Møller Pedersen fortælle, at 331 skibe med i alt 620.000 passagerer ombord havde meldt deres ankomst til Københavns Havn. Til sommer en 2010 har 310 krydstogtskibe indtil videre anløb i Københavns Havn, og det tal er lidt lavere end sidste års høje antal. Antallet af passagerer behøver dog ikke være lavere, da skibene i år, ifølge Arnt Møller Pedersen, er større og har flere passagerer ombord.

I forbindelse med byudviklingen af Nordhavnen planlægger By & Havn at bygge en ny krydstogtskaj. Læs mere om projektet her.

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206