KLIMASKOV PÅ PLUG N PLAY

26. november 2010

Som en del af København Kommunes projekt ”Børnenes Klimaskov” planter skolebørn piletræer rundt om PLUG N PLAY. Træerne giver både læ og fremmer samtidig Kommunens målsætning om CO2 besparelser i hovedstaden. Træerne plantes torsdag d. 2. december, og alle er velkomne til at komme og være med.


Fra kl. 10-13 torsdag d. 2. december vil det store aktivitetsområde PLUG N PLAY være fyldt med glade skolebørn og julehygge. Som en del af projektet ”Børnenes Klimaskov”, skal børnene hjælpe med at plante en ny midlertidig klimaskov på området, som skal give læ og beskyttelse omkring de mange aktiviteter for børn og unge på PLUG N PLAY. Derudover vil træerne være med til at skabe små hyggelige kroge og mødesteder. På selve dagen vil der være varme drikke og hygge omkring bålet for de fremmødte, hvor man også komme i julestemning og bage økologiske pandekager.En midlertidig klimaskov
PLUG N PLAY er et midlertidigt aktivitetsområde, og derfor bliver den kommende klimaskov også af midlertidig karakter. Derfor plantes der forholdsvis små træer, og netop energipil, som skal plantes, er let at få til at vokse på kort tid. En klimaskov i byen er defineret ved en midlertidig beplantning på tomme grunde, som eventuelt skal bruges til andre formål senere. Der plantes cirka 1.000 energipiletræer, som er høstet og klar, og som desuden kan plantes, selvom vinteren for alvor har sat ind i Danmark. Udover energipil plantes der også dunbirk, vintereg, rødel og spidsløn, som sammen med energipil hører under de såkaldte nordiske hjemhørende træsorter.

Rikke Faaborg Jarmer, som er udviklingschef i By & Havn, glæder sig over den kommende klimaskov.

”Jeg glæder mig personligt til, at vi får lidt mere hygge og intimitet på PLUG N PLAY, og det kan træerne bidrage til. Derudover er det fantastisk, at det også er et klimavenligt projekt, som vil spare atmosfæren for en hel del CO2, og samtidig lærer børnene om naturen og vores klima. Midlertidighedsbegrebet, som er vigtigt i forhold til PLUG N PLAY, går igen i klimaskoven, og det skaber liv i et område, der ellers ville have stået tomt”, siger Rikke Faaborg Jarmer.

Plant et træ og lær om naturen
Plantningen af piletræerne en del af Københavns Kommunes klimaplan for CO2 besparelser i hovedstaden og en del af projektet ”Børnenes Klimaskov”, som Kommunen sammen med blandt andre Miljøpunkterne og Skov- og Naturstyrelsen, står bag. Kort sagt skal skolebørn have mulighed for at plante træer i deres lokalmiljø. Ét enkelt træ kan nemlig spare op til et ton CO2 i hele træets levetid, da kulstoffet (C) optages fra luften og bygges ind i træets stamme, grene og rødder. Herefter frigives ilten (O2) i atmosfæren. Børnene, som skal plante træerne, får derfor både en hyggelig dag i det fri og lærer samtidig om klima og naturen.

PLUG N PLAY er ikke det eneste sted i København, hvor man har valgt at plante træer til fordel for klimaet. På mange små grunde på Vesterbro og på Godsbaneringen om København, er der også plantet træer for klimaets skyld.

"Det har været en stor succes at plante træer og klimaskov i København lige fra vi fik ideen i 2008. Vi har nu plantet 6.500 små og store træer på tomme byggegrunde og ubrugt baneterræn, og vi glæder os til at plante i Ørestad. Flere end 1000 skolebørn har været ude af klassen for at plante med "Børnenes Klimaskov". Børnene har været glade for at være med, og så har de lært, hvordan træer optager CO2 fra luften og forbedrer miljøet,” siger Centerleder fra Miljøpunkt Nørrebro, Erik Jørgensen, og fortsætter:

”Der er et svensk ordsprog, der hedder: "Hvis du har planet et træ, har du ikke levet forgæves", og det lyder meget smukt i mine ører. Det burde vi også gøre til et dansk, og det er vi godt i gang med gennem Børnenes Klimaskov", siger Erik Jørgensen.

Arrangørerne af plantningen er Børnenes klimaskov, By & Havn, Miljøpunkt Amager/Nørrebro, og projektet er støttet af Amager Vest Lokaludvalg. Alle er velkomne til at deltage i plantningen af klimaskoven, der som bekendt også byder på en god portion hygge og julestemning.

Pressekontakt:
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586, E: pga@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206