”FLYVENDE” STILLADS UNDER LANGEBRO

6. juli 2010

By & Havn og Københavns Kommune påbegynder i denne uge en istandsættelse af den bærende stålkonstruktion på de to klapfag på Langebro. Stålkonstruktionen skal afrenses og overfladebehandles, så broens levetid forlænges.


Arbejdet vil ikke berøre trafikken hen over broen, idet det alene foregår på broens underside. Arbejdet udføres fra et stillads, som hænges op i broens stålkonstruktion.

Stilladset hænger 2,5 meter ned fra broens underside, og er lavet sådan, at stilladset følger med broklappen op i lodret stilling, når broen åbnes for sejlende.

Indenfor entreprenørens arbejdstid under broen kl. 06.00 - 18.00, vil broen ikke blive åbnet. Mindre skibe må i det tidsrum sejle gennem sidefagene. Det særlige stillads gør, at broen fortsat kan åbnes for større skibe, når der ikke arbejdes på broen i tidsrummet, altså mellem kl. 18.00 - 06.00.

Arbejdet foregår klos op ad havnebadet ved Islands Brygge, men der er ingen grund til bekymring for forurening af vandet. Alt det afrensede materiale opsamles og køres væk – både af hensyn til havnebadet og de gældende miljøkrav.

Der etableres byggeplads for entreprenøren på Islands Brygge i umiddelbar nærhed af broen. Her ud over vil entreprenøren anvende en pram til materialeleverancer til undersiden af broen, ligesom prammen skal transportere affald væk fra broen og ind til molekanterne.

Det er Skagen Sandblæseri & Skibs-service ApS der står for opgaven, der forventes at være færdig i løbet af november 2010.

By & Havn fungerer som bygherre for projektet, men arbejderne gennemføres i tæt samarbejde med Københavns Kommune, der skal overtage ejerskabet af Langebro og Knippelsbro i januar 2012.

Fakta om renovering af Langebro:

  • Fra 5. juli til 12. november 2010 vil der være stillads med inddækninger under klapfaget på Langebro, da stålkonstruktionen skal males på undersiden.
  • Stilladset vil være af en type, der følger med op, når broen går op.
  • Der vil være stillads på begge klapper på én gang.
  • Stilladset vil være belyst om natten med hvidt, nedadrettet lys, som ikke virker blændende for sejlende. Hvis der ligger pramme langs pillerne, har de egen belysning eller de vil være belyst af lys fra stillads.
  • Stilladset vil have en udstrækning, der maksimalt tager 5 meter af fritrummet (vandret) ved åben bro. Dvs. fri gennemsejlingsbredde reduceres fra 35 meter til 30 meter. Broen vil i hele perioden være spærret for gennemsejling, naturligvis bortset fra når den åbnes, hvorfor der henvises til gennemsejling i sidefagene.
  • Mulige åbningstider for broen reduceres på hverdage til tidsrummet kl. 18 til 06. Desuden mulighed for åbning i weekender som vanligt. Varsling for åbning som vanligt.

Yderligere information:
Kommunikationsmedarbejder Peter Presmann, By & Havn
T: 3376 9800 / 2116 6847


Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206