EUROPAN VINDERNE BELØNNET

27. april 2010

Til lyden af trompetfanfarer fik blev vinderne af den europæiske arkitektkonkurrence Europan 10 kåret på Dansk Arkitektur Center den 22. april.


Europan er verdens største arkitektkonkurrence for arkitekter under 40 år, og By & Havn havde stillet Københavns grund til rådighed for konkurrencen.

Konkurrencen er en oplagt mulighed for at få originale og innovative bud på fremtidens byplanlægning og arkitektur. Årets udfordring i København gik ud på at forme Sandkaj i Indre Nordhavn, der er en del af den kommende byudvikling af Nordhavnen. Vinderen af konkurrencen blev Tanja Jordan, Kristoffer Nejsum, Sanne Lovén Damgaard, der alle kommer fra Danmark.

Vinderforslaget ”We are the world” foreslår en bred lineær promenade, som følger den eksisterende kajkant. Promenaden ”slidses op” i diagonale ribber, der introducerer en ny retning på promenaden og opdeler den i gang- og opholdsarealer i en bevægelse ned mod vandet. Ud for de runde siloer rejser en ”svensk skærgård” sig af vandet med bade- og legemuligheder. Promenaden markeres længst mod vest af høje flagstænger og længst mod øst af et lavt plateau med servering, anløbspladser mv.

Den tidligere vinder af Europan og medlem af Europans videnskabelige komité Carlos Arroyo (Spanien) måtte på grund af den vulkanske askesky holde sin festtale på langdistance via webcam og Skype-forbindelse. Blandt talerne var også teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard, adm. direktør i By & Havn Jens Kramer Mikkelsen, DACs bestyrelsesformand Erik Ross Pedersen, departementchef Karoline Kjeldsen fra Kulturministeriet og jurymedlemmer Helle Juul og Dan Stubbergaard. (Fotos: Jakob Galtt)

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206