VIKING LADY TIL COP15

15. december 2009

Det norske miljøskib, Viking Lady, kommer til København i aften kl. 19 i forbindelse med COP15. Viking Lady, som lægger til ved Kvæsthusbroen, har fået installeret en brændselscelle, der forsyner skibet med både billig og miljøvenlig energi.


Fra d. 15. til d. 17. december vil Viking Lady, som ejes af det norske rederi Eidesvik, have anløb ved Kvæsthusbroen i København. Viking Lady er det første handelsskib, der har fået installeret en brændselscelle, som både reducerer CO2-udlip væsentligt og mindsker støj fra skibet. Monteringen af brændselscellen er en del af det såkaldte FellowSHIP-projekt, som siden 2003 har arbejdet på at udvikle brændselsceller, der kan bruges på det maritime marked. Udover brændselscellen har Viking Lady en hovedmotor, der er drevet af naturgas.

Det er Københavns tidligere overborgmester, Ritt Bjerregaard, der har inviteret Viking Lady til København i forbindelse med Klimatopmødet. Og derfor vil hun og cirka 60 andre borgmestre fra verdens storbyer besøge Viking Lady og se nærmere på den nye brændselscelleteknologi. Der vil dog ikke være offentlig adgang til skibet under opholdet i København.

Vil man have et indblik i brændselscelleteknologien, kan man smutte forbi Hopenhagen Live på Rådhuspladsen. Her har FellowSHIP-projektet en stand med en model af Viking Lady, hvor brændselscelleteknologien vises frem.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206