SLUSEHOLMEN VINDER BYPLANPRISEN 2009

2. oktober 2009

Københavns Kommune vandt igår aftes Byplanprisen 2009. Byplanprisen uddeles hvert år af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode og smukke bymiljøer og landskaber.

  

Byplanprisen gives for planlægning, som er udtryk for nytænkning og som samtidig dyrker og videreudvikler landskabets og byens egenart og identitet.

De andre nominerede områder var Avedørelejren i Hvidovre og Aalborg havnefront, men det var altså Københavns Kommune, med den meget spændende nye kanal-bydelen på Sluseholmen, der løb med prisen.

De første beboere flyttede ind i 2007. I dag er Sluseholmen færdigbygget og rummer ca. 1.350 boliger i maritime omgivelser samt en velfungerende Bådklub.

Læs mere om Sluseholmen her

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206