SKT. HANS SKAL FEJRES VED HAVNEN ELLER PÅ FÆLLEDEN

19. juni 2009

Årets længste dag skal fejres med manér. Og det gøres naturligvis bedst ved vandkanten i Københavns havn eller på midt i naturen i Ørestad. Er du til action, kan du vælge Copenhagen Cable Park eller Docken i Nordhavnen – og hvis du skal nå at have børnene ordentlig tid i seng, så vælg Traktørstedet på Vestamager med udsigt til hele Kalvebod Fælled.

På Traktørstedet på Vestamager tændes bålet allerede kl. 20.30, så børnene også kan nå at være med. Der er grillmenu og levende musik. Samtidig kan du blive klogere på, hvordan dyrene fejrer Skt. Hans, når båltalen holdes af naturvejleder Jes Aagaard fra Skov- og Naturstyrelsen. Alle er velkomne – men husk at bestille mad i forvejen, hvis du vil være sikker på en siddeplads.


 


Der er også noget for børnene ved Kulturhuset Island Brygge. Med børneworkshop og ild-sjippetov lover arrangørerne et brag af en Skt. Hans fest. Bålet er placeret i selve havnen og vil kunne ses i det meste af Inderhavnen. Arrangementet begynder med ildshow og der vil også være livemusik og sommerviser. Kl. 21.00 tændes bålet – og båltalen holdes af kandidat til Overborgmesterposten i København, Frank Jensen.

Nedenfor finder du en oversigt over Skt. Hans-arrangementer i Ørestad og i havnen:


Sejlklubben Sundet i Svanemøllehavnen fejrer Skt. Hans med manér og tænder et kæmpebål ud for Svaneknoppen. Bålet er placeret i vandet og vil kunne ses i hele Svanemøllebugten og helt til Tuborg Havn. Bålet bliver tændt ved 21.30-tiden, og arrangørerne vil ikke udelukke, at der også synges en sang eller to. Den ny-åbnede cafe på Svanemøllehavnen vil være åben hele aftenen og serverer en særlig Skt. Hans menu. Alle er velkomne.


Kulturhuset Islands Brygge lover et brag af en Skt. Hans fest. Også her er bålet placeret i selve havnen og vil kunne ses i det mest af Inderhavnen. Arrangementet begynder med ildshow ved Flame, DJ Jens Fokking & Spinello. Der vil også være livemusik og sommerviser. Kl. 21.00 tændes bålet – og båltalen holdes af Frank Jensen.

PROGRAM:

Kl. 19:00 - Børneworkshop med ILD-SJIPPETOV. For børn fra 5 år - tag bomuldstøj på.

Kl. 19:30 - Special HEKSE effects ved prof. special makeup artister. For børn.

Kl. 19:00 - DJ JENS FOKKING & SPINELLO

Kl. 20:00 - Live musik - sommerviser v. MARCOS

Kl. 21:00 - Båltale v. Frank Jensen

Kl. 21:15 - BÅL og Midsommervisen

Kl. 21.30 - DJ pFuzzle

Kl. 22.30 - STORT ILDSHOW


Wakeboard- og vandskiparadiset Copenhagen Cable Park lover goooood vibes. Grillen er åben fra kl. 18.00, der er bål i vandet fra kl. 21.30, Sunset Surf-banen åbner kl 22 til lyden af en fed chill lounge DJ


Sankt Hans grill-fest på Docken i Nordhavnen = solnedgang over havet, sand under fødderne, bobler i glasset, levende lys, olivenlund, bål i tønder, lune toner fra DJ’s og liveband … og lækker grillmad med pikanterier. Kort sagt: midsommerstemning og intense oplevelser. Skt. Hans fest på Docken begynder omkring kl. 18.00, hvor aftenens gæstekok Jesper Graa og hans kolleger er klar ved grillen og aftenens første DJ går på scenen. Gratis entré

Midsommer-musikprogram:

Kl. 18.00 – 21.00 DJ Sigvaldason

Kl. 21.00 – 23.00 Funkwizz feat. Jonas Winge Leisner + Agami

Kl. 23.00 – 01.00: DJ Christian Rønn.


Traktørstedet Vestamager holder børnevenlig Skt. Hans-fest ved Naturcenter Vestamager. Skov- og Naturstyrelsen står for bålet, der bliver tændt allerede kl. 20.30, så børnene også kan nå at være med inden sengetid. Fra kl. 18.00 serveres en særlig skt. Hans–menu (skal bestilles i forvejen) og bandet Lea Thorland & The Spicy Gang sår for underholdningen. Båltalen holdes af en af naturvejlederne, og arrangørne lover, at det bliver festligt.

Program:

Kl. 18.00: Menuen serveres

Kl. 19.00: 1. Set af Bandet Lea Thorland & The Spicy Gang

Kl. 20.15: båltale

Kl. 20.30: Bålet tændes

Kl. 21.00: 2. Set af Lea Thorland & The Spicy Gang.Klik på Google kortet for at se hvor de fem Skt. Hans arrangementerne finder sted


Pressekontakt

Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586, E: pga@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206