REKORD I ANTALLET AF KRYDSTOGTGÆSTER

1. oktober 2009

I dag slutter krydstogtsæsonen, og igen i år har antallet af passagerer været rekordhøjt.


I alt har 332 skibe indtil nu anløbet Københavns Havn i 2009, og selvom i dag er sæsonens sidste officielle dag, så venter Københavns Havn stadig anløb af tre juleskibe, som kommer til København i december. Det samlede antal skibsanløb bliver således 335 mod 306 i 2008.

Årets mindste skib havde 90 passagerer, mens det største skib havde hele 3.200 passagerer ombord.

I alt lagde 620.000 krydstogpassagerer vejen forbi København, og på årets travleste dag, som var d. 31. maj, besøgte 16.500 passagerer havnen. Det er et par tusind flere mennesker, end der bor f.eks. i Dragør Kommune.

Det høje antal af krydstogtpassagerer er en stor fordel for København, da gæsterne årligt omsætter for høje beløb. Især de skibe, der både starter og slutter turen i København, giver øget omsætning til både restauranter, hoteller og forretninger i København.

”I år har været et rigtig godt år med et stort antal skibe. Vi er glade for resultatet, og vi forventer at endnu flere krydstogtpassagerer kommer til København i 2010, siger krydstogtchef Arnt Møller Pedersen fra Copenhagen Malmö Port, som er et datterselskab af By & Havn.

310 skibe har allerede meldt deres ankomst til næste år. Fire af dem er i øvrigt Disney Krydstogtskibe.

"Vi forventer, at antallet af skibe vil være nogenlunde det samme i 2010 som i år, men skibene vil være større, og det betyder selvfølgelig, at der er flere passagerer om bord”, fortæller arnt Møller Pedersen.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206