SÅ BEGYNDER KRYDSTOGTSÆSONEN

20. april 2009

I morgen den 21. april kl. 8.00 lægger sæsonens første krydstogtskib, AIDAluna, til kaj på Langelinie. Det markerer starten på et rekordår for krydstogtturismen i København. Med 330 aftalte anløb og 616.000 krydstogtturister vil 2009 blive det hidtil største år for krydstogtturismen i København.

 

 

Det betyder, at der er 29 anløb og 36.000 passager flere end sidste år, en stigning på ca. 10 procent anløb og seks procent passagerer. Dermed cementerer København sin position som Nordeuropas førende krydstogtdestination.

På trods af at København har vundet talrige priser som krydstogtdestination og den positive vækst i antal af anløb og passagerer, hviler byen og havnen ikke på laurbærrene:

- Vi har kapacitet til at modtage helt op til 1300 skibe pr. sæson, så vi håber på at få endnu flere anløb til København. Vi arbejder målrettet på at fastholde vores position som Europas førende krydstogtsdestination, siger Arnt Møller Pedersen, General Manager for krydstogt, Copenhagen Malmö Port.

Over de næste fem år investerer Copenhagen Malmö Port i byens infrastruktur blandt andet indfaldsvejene til de forskellige krydstogtkajer. De første udvidelser er på plads til sæson 2009-2010