NYE BROER I HAVNEN

22. oktober 2009

Københavns Kommune har besluttet, at Nyhavn skal forbindes med Holmen via en kombineret cykel- og gangbro. Og det er netop afgjort, at det er et team af brokonstruktører ledet af Flint & Neill fra London og Dietmar Feichtinger Architectes fra Frankrig, der skal stå for udformningen af broerne.


Broen over Inderhavnen bliver en S-formet bro, der skal kunne åbnes for sejlskibe og skibstrafik – ligesom vi kender det fra Langebro og Knippelsbro. Udover den store bro over Inderhavnen kommer der yderligere tre mindre broer på Christianshavnssiden af Københavns havn. Alle de fire nye broer er forbeholdt cykler og fodgængere.

Den største af broerne vil gå fra Havnegade ved Nyhavn til Grønlandske Handels Plads. Der vil blive videre forbindelse over Proviantgraven til Operaen og over Christianshavns Kanal mod Amager.

Beslutningen om de nye broer over havnen kommer trods protester fra sejlerfolket, der frygter at de nye broer vil skræmme sejlerne væk, idet det gøres mere besværligt at benytte kanalerne.

Københavns Kommune forventer, at der dagligt vil køre lidt over 3.000 cyklister på den kommende bro over Inderhavnen. Projektet forventes at være færdigt sommer 2012.

Projektet er gjort muligt via et gavebrev fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 165 mio. kr.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206