MEGET MERE END EN UDSTILLING

5. november 2009

Syv tons sand. Så meget skal der til for at holde de to store oppustelige udstillingshaller på plads i Nordhavnen. Sammen med en containerpavillon danner de rammen om en ambitiøs interaktiv udstilling om fremtidens bæredygtige by. Under hele udstillingsperioden er der masser af arrangementer og aktiviteter med fokus på bæredygtighed, klima og byudvikling. Alle aktiviteter er gratis.

 

Udstillingsperiode: 13. november - 16. december

Om 40-50 år har København fået en helt ny bydel i Nordhavnen. Bydelen skal være fremtidens bæredygtige by – men hvad betyder det egentlig? Kom og bliv klogere på ”5 minutters byen” og ”Det grønne Loop” – eller byg fremtidens by med SHANE BROX – kendt fra DR’s børnetime. Nordhavns-udstillingen ”Fremtidens bæredygtige by” er meget mere end blot en udstilling.

Udstillingen åbner den 13. november kl. 15.00 og især i weekenderne er der mange aktiviteter – både for børn, voksne, naboer og nysgerrige københavnere. Og hver onsdag aften er der foredrag om byudvikling og byplanlægning – du kan f.eks. høre foredrag med fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen og Roskilde Festivalens talsmand Esben Danielsen.

Anne Skare Nielsen
Anne Skare Nielsen

Tre af lørdagene vil SHANE BROX – kendt fra DRs børnetime - hjælpe og guide, mens du klipper, klistrer og konstruerer by med emballage, knapper, bøtter, duppeditter, plastic, dimser, pap og papir. SHANE BROX er kendt for sine børneprogrammer på DR – ligesom han står for DR’s julekalender i 2009.


Shane Brox

På udstillingen kan du dykke ned i byens visioner, udfordringer og de dilemmaer, som er forbundet med at planlægge og udvikle en hel ny bydel. Lev dig ind i f.eks. erhvervskvindens eller familiefarens ønsker – og træf beslutninger om deres bæredygtige by.

Du kan også bygge din egen by-vision i kæmpe store UMULIUS klodser - og uploade dit værk på nettet - eller tag med på de gratis guidede ture på det tohjulede mirakel-køretøj, SEGWAY, i Nordhavnsområdet.

Segway
Segways

Udstillingen får også besøg af ”Penguin Army” - designgruppen, der har gjort det til et mål at vise, at bare fordi tingene er bæredygtige – behøver de ikke at være kedelige. Se hvordan deres fremtidskapsel ser ud – og lav din egen fremtidskapsel i udstillingen.

Lige nu er Nordhavnen rå og temperaturen kan godt nærme sig frysepunktet. Men udstillingen er naturligvis opvarmet og ved udstillingen kan du også købe noget at varme dig på – eller bestille bord til brunch, frokost eller middag på restaurant Ocean Club, der ligger lige ved siden af udstillingspavillonen.

Du kan også køre grønt til udstillingen i Nordhavnen. Københavns nye El-busser, CityCirkel, hopper ud af sin normale rute og kører hvert 20. Minut fra Østerport med stop ved Nordhavn St. til udstillingen i Kalkbrænderihavnen.

Læs mere om udstillingen og hold dig opdateret på www.nordhavnen.dk/udstilling og på Facebook. Du kan også få SMS adviseringer ved at SMSe NORDHAVN til 1919 (alm. SMS takst). Endvidere kan du se film om Nordhavnen på www.youtube.com/nordhavnen.

Koncept og udstillingsproduktion: 2+1 Idébureau og Dansk Arkitektur Center. Container pavillon design: MAPT arkitekter

Kontaktpersoner:
• By & Havn: Pernille Garde Abildgaard, pressechef, pga@byoghavn.dk, T: 2916 0586
• Københavns Kommune: Anders Ferdal Rasmussen, kommunikationskonsulent, afr@okf.kk.dk, T: 2677 2277

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206