KØBENHAVNERE PÅ HJUL

24. juli 2009

København lægger søndag den 26. juli gader til et rulleskøjteløb, hvor løberne kan prøve sig selv af på maratondistancen. Er det for stor en mundfuld, er der også mulighed for en halvmaraton på 21 km eller vente til midten af august, hvor København får sin første rulleskøjtebane i internationale mål.

 

Marathon- og halvmaraton-ruten har start og mål på Islands Brygge og svinger ud forbi Amager Fælled og Ørestad, der også snart får sin helt egen rulleskøjtebane, en såkaldt speedskatingbane, i internationale mål. Det sker i forbindelse med åbningen af det 25.000 kvadratmeter store aktivitetsområde PLUG N PLAY.

For alle os, der ikke er født til et liv med hjul på, er der alle tiders mulighed for at heppe med – og nyde stemningen. Hep for eksempel med fra Ørestad City, hvor løberne på søndag passerer området omkring Ørestad Bypark. Der er tradition for spændte benmuskler, spænding og gode oplevelser.

”Magien ved rulleskøjteløb er, at det er en sport, der kan dyrkes af alle - børn som voksne. Og da den er meget teknisk, kan man altid forbedre sig. På rulleskøjter kan man bevæge sig næsten lige så hurtigt som på cykel, og man er meget mere fri - hænderne er frie, man kan bedre sno sig rundt i trafikken”, siger Sune Jensen, arrangør fra Vesterbro Rulleskøjte Klub.


fotos: www.schmidtaps.com


På søndag kl. 15 kan man først se ca. 200 motionister på en halvmaraton. Kl.17.00 begynder maratonløbet, hvor der stiller et bredt felt på over 300 deltagere til start. Det er lige fra verdenseliten med bl.a. verdens pt. bedste maratonløber - Diego Rosero fra Colombia - og til elite og motionister fra 20 nationer.

Det er 2. år, at der afholdes stort rulleskøjteløb i København. Sidste gang i 2007 deltog 428 rulleskøjteløbere i løbet, der var det første rulleskøjteløbi Københavns historie. I det hele taget oplever Vesterbro Rulleskøjte Klub en stigning i interesse for rulleskøjteløb – og den store interesse bliver nu, med hjælp fra By & Havn og Nordea Fonden, imødekommet af en helt ny rulleskøjtebane i Ørestad. Banen bliver en del af Københavns nye store aktivitetsomåde, PLUG N PLAY, hvor du også kan boltre dig på verdens første parkourbane, på streetbasket-banen og på de fire fodboldbaner med kunstgræs.

PLUG N PLAY ligger på et 25.000 m2 stort areal i Ørestad Syd, som By og Havn har afsat til midlertidige bylivsaktiviteter. De midlertidige idræts- og fritidsfaciliteter kan flyttes rundt, så de kan passes ind i den løbende udvikling af byen. By & Havns vision er, at udvikle levende bydele, som er gode at bo og arbejde i. PLUG N PLAY er en investering i bylivet, som skal gøre bydelen attraktiv for beboere, besøgende og investorer.

PLUG N PLAY er realiseret med støtte fra Nordeafonden, Københavns Kommune og Lokale -og anlægsfonden og åbner den 14. august.

Sune Jensen glæder sig til, at det nye område står færdigt i Ørestad:

”For sporten vil det betyde, at ogsåbredden i københavnsområdet får mulighed for at trænepå etgodt anlæg efter international standard. Ellers har det kun været muligt for en lille gruppe af eliteløbere, der kan tage til Slagelse eller udlandet. Vi håber dermed, at få en større bredde på sporten, og dermed også en stærkere elite. På landsplan vilanlægget også kunne danne forbillede for kommende anlæg i andre dele af landet”, siger Sune Jensen.

Find mere information om søndagens rulleskøjteløb kan findes på www.copenhageninlinechallenge.dk
Læs mere om PLUG N PLAY på www.plugnplay.dk (Ørestads hjemmeside)

Arrangør af Copenhagen Inline Challenge 2009: Vesterbro Rulleskøjte Klub


For yderligere informationer

Pressechef Pernille Garde Abildgaard, By & Havn
T: 3376 9800
M: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206