KANALRUNDFART I MILJØVENLIG BÅD

15. december 2009

DFDS Canal Tours indsætter i løbet af næste sæson en eldrevet båd, som er hverken larmer eller afgiver CO2. Den nye miljøvenlige kanalrundfartsbåd blev indviet i lørdags, hvor en flok klimajournalister fra COP15 var på rundfart i Københavns Kanaler.


Båden, Den Grimme Ælling, har netop fået indbygget en elmotor. Indtil videre er båden en prototype, som fra næste sæson vil blive afprøvet i den normale drift i havnerundfarten. Og den eldrevne båd er godt nyt for havnemiljøet. Elmotoren, som driver båden, kører nemlig på strøm fra lithiumbatterier, og dermed spares miljøet både for CO2 og havnen for skadelige partikler.

Batterierne oplades om natten og kan derefter levere strøm til en dags sejlads. Den Grimme Ælling kan medtage omkring 170 passagerer, som fra næste sæson vil få fornøjelsen af at sejle i en lydløs og eldrevet båd.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206