JAZZ I KØBENHAVNS SMUKKESTE BYRUM

3. juli 2009

I dag skydes Københavns Jazzfestival i gang for 31. gang – og som sædvanlig er der garanti for gode oplevelser overalt i København. En af de bedste oplevelser finder du på Tietgenkollegiet i Ørestad Nord.

 

By & Havn kan varmt anbefale at kombinere prisbelønnet arkitektur med skøn jazz. Kom til festivalkoncert i Tietgenkollegiets runde gård og nyd jazzen i smukke omgivelser. Omringet af grønne træer og Københavns smukkeste studenterboliger kan du igen i år opleve nye jazznavne -i år er det den århusianske trio Badun, der folder sig ud. Tag din egen picnickurv med.

 
Tietgenkollegiets gårdrum


Den århusianske trio Badun har som ambition, at skabe en ny musikalsk genre et sted mellem abstrakt digitalt lyddesign, non-repetitiv elektronica og det frie sind i 70’ernes fusionsjazz. Baseret på manipulerede optagelser af traditionelle instrumenter som båndløs bas, vibrafon, guitar, rhodes og trommer, skaber Badun deres helt egen eventyrlystne og fortællende musik i spændingsfeltet mellem kontrol og kaos.

”Det er cool at få lov til at spille i så flotte arkitektoniske omgivelser på en dejlig sommerdag til Københavns jazz festival. Det bliver cyber-jazz-future-ungdom”, siger Oliver Duckert, medlem af bandet Badun.

 
Badun


Det er 2. år i træk, at der er Jazz på Tietgenskollegiet i Ørestad.

”Et arrangement som jazz på Tietgenkollegiet er med til at bruge byens rum på andre måder og skabe traditioner, som er vigtige for opbygningen af ny bydel. Samtidig er arrangementet med til at øge københavnernes kendskab til Ørestad og bydelens mange muligheder og spektakulære arkitektur” siger bylivschef i By & Havn, Simon Brückner.

Hvor: Copenhagen Jazz Festival på Tietgenkollegiet, Rued Langgaards Vej 10-18, 2300 København S.

Hvornår: Tirsdag den 7. juli kl. 19.00-20.30


Der er også jazz oplevelser på Nordre Toldbod - Jazz nydes jo bedst i smukke omgivelser og med fantastiske kunstnere. Den 10. juli kan By & Havn præsentere begge dele på Nordre Toldbod, når vi igen byder på jazz i samarbejde med Løgismose og Copenhagen Jazz Festival. Havnens gastronomiske flagskib Løgismose sørger for, at vi får lidt godt til halsen, mens musikerne sørger for at vi får lidt godt til ørene. Se mere i programmet for Copenhagen Jazz Festival.

Bandet hedder Mais Uma og blander genrerne jazz og brazil i en helt egen form af egne kompositioner der sprudler af liv, stemning og intimitet. Sproget er primært portugisisk, men tanken og tonen lige nordisk. I front af orkestret står sangerinden Mai Seidelin og saxofonisten Pelle Fridell, der på hver deres måde tager publikum med på en forunderlig rejse. Samtidig leger den super swingende rytmegruppe med fundamentet med et næsten overlegent overskud.

 
Billede fra sidste års koncert på Nordre Toldbod


Hvor: Copenhagen Jazz Festival på Nordre Toldbod , 1013 København K.

Hvornår: Fredag den 10. juli kl. 15.00-17.00

Læs mere på Copenhagen Jazz Festivals hjemmeside


For yderligere informationer

Pressechef Pernille Garde Abildgaard, By & Havn
T: 3376 9800
M: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206