EN BASTARD AF EN BYDEL

4. september 2009

Politikens arkitekturredaktør, Karsten R. S. Ifversen, har været på gåtur i Ørestad og taget hele vejen fra nord til syd. I artiklen ”En bastard af en bydel” beskriver han, hvordan Ørestad, trods den kritik, der har været rettet mod den nye bydel, overrasker med sine mange smukke bygninger og livlige studiemiljø. Fornemmelsen af at være i en storby og alligevel ude på landet, oplever man ingen andre steder i København, og derfor er Ørestad afgjort et besøg værd - også til fods. Læs mere eller læs hele artiklen her.

Læs artiklen her

Arkitekturredaktøren anbefaler at starte turen i Ørestad Nord, hvor man udover DR byen, Københavns Universitet og It-universitetet finder Danmarks fineste byggeri i nyere tid, nemlig Tietgenkollegiet. I Ørestad Nord færdes mange studerende, og derfor summer bydelen af byliv og unge mennesker. Karsten Ifversen anbefaler også, at man tager et kig på DRs koncerthus, som er en ”vidunderligt vanvittig bygning”. Fra Ørestad Nord går turen videre til City, hvor det også myldrer med mennesker, og hvor Ørestad Gymnasium, som er en af bydelens højdepunkter, ligger. Med VM-husene, Winghouse og Ferringhuset oveni, byder Ørestad City på en blanding af elegante og urbane byggerier. I Ørestad Syd, som endnu er langt fra færdigbygget, er bylivet allerede flyttet ind, selvom byggerierne ikke står færdige. Det velbesøgte idrætsanlæg Plug N Play, hvor folk cykler på BMX cykler, spiller basket og beach volly. Karsten Ifversen beskriver anlægget som ”vildt og imponerende”. Fornemmelsen af at være i en storby og alligevel ude på landet, oplever man ingen andre steder i København, og derfor er Ørestad afgjort et besøg værd. Også til fods.

Planlæg din egen tur med Ørestadskortet

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206