BÆREDYGTIGT BYGGERI PÅ LANGELINIE

11. september 2009

Lundgaard & Tranberg Arkitekter har vundet konkurrencen om et nyt erhvervsbyggeri på Langelinie med ATP Ejendomme som bygherre.


Vinderforslaget er et moderne pakhus på cirka 15.000 m2, og vil føje sig til rækken af ældre og nyere pakhuse på Langelinie Allé i København. Det er tanken, at bygningen skal udlejes til en eller flere virksomheder.

”Langelinie har en særlig betydning for mange Københavnere og andre, der besøger byen, og det er en drøm at få mulighed for at tegne et byggeri med så enestående en beliggenhed,” siger administrerende direktør Peter Thorsen fra Lundgaard & Tranberg.

Vinderforslaget er udviklet i samarbejde med COWI, hvilket også var tilfældet på Skuespilhuset på Kvæsthusbroen og Tietgenkollegiet i Ørestad.

Facaden er med sine vinduer, kviste og karnapper i mange forskellige størrelser, motiveret af ønsket om et uformelt og levende ydre udtryk. Vinduernes størrelse og placering medfører endvidere, at behovet for opvarmning og køling af bygningen nedsættes, hvilket medfører et markant lavere energiforbrug.

ATP Ejendomme begynder byggeriet, når der er et tilstrækkeligt lejergrundlag – sandsynligvis i løbet af 2010.

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206