DIALOGMØDE OG UDSTILLING I NORDHAVNEN

8. januar 2009

Mød vinderne af den internationale idékonkurrence om Nordhavnen og se eller gense alle 180 forslag til konkurrencen

 

15. januar: Mød vinderne

En krydstogt-ø, et parkbånd hele vejen rundt om Nordhavnen og en ’søsalatfarm’ i Øresund. Det er nogle af de ideer, der indgår i de tre ligestillede vinderforslag i den internationale idékonkurrence om Nordhavnen.

Hvis du gerne vil vide mere om de tre vinderidéer, kan du møde forslagsstillerne på et offentligt møde den 15. januar. Her vil de tre teams præsentere deres forslag, og du kan stille spørgsmål og komme med kommentarer. Der er tilmelding via www.nordhavnen.dk

Hent E-flyer

15. januar kl. 19-22

Pakhus 53, Klubiensvej 8

Indgang til Frihavnen via toldvagten ved Sundkrogsgade mod forevisning af ID.

Arrangør: By & Havn16.-18. januar: Se eller gense alle forslag til den internationale idékonkurrence om Nordhavnen

180 forslag fra 36 forskellige lande. Hvis du ikke allerede har set de mange forslag i efteråret, får du muligheden, når vi igen åbner den 3000 m2 store udstilling i de rå havneomgivelser. Kom og se hvem der indsendte de oprindeligt anonyme forslag - find ud af hvem der fik præmier - få mere at vide om Nordhavnen og nyd udsigten over det maritime vinterlandskab med kraner, siloer og containere.

Gratis adgang.

Pakhus 53, Klubiensvej 8

16-18. januar, hver dag kl. 13-17.30

Indgang til Frihavnen via toldvagten ved Sundkrogsgade. I weekenden skal ID forevises.

Arrangør: By & Havn


Fakta:

Den internationale idékonkurrence omfatter en overordnet plan for hele Nordhavnen, en konkret bebyggelsesplan for indre Nordhavn, samt en strategi for realiseringen af planerne. Konkurrencens resultat blev offentliggjort 18. december 2008. Der blev uddelt 11 præmier, heraf tre ligestillede førstepræmier.

Hos de tre vinderteams bliver der ikke mulighed for at hvile på laurbærrene lige foreløbig. De tre ligestillede vindere er blevet bedt om at uddybe og kvalificere deres forslag, inden de afleverer dem til By & Havn igen. Senere i foråret 2009 præsenterer By & Havn og Københavns Kommune den mest kvalificerede plan, som kommer til at danne grundlag for den videre udvikling af Nordhavnen.  På det offentlige møde kan du altså møde de tre teams midt i den afgørende fase.

De tre vindere er:

70 °N Arkitektur, Dahl & Uhre arkitekter (Tromsö)

Cobe, Sleth og Rambøll (København)

Polyform (København)

Læs mere om vinderne her

Hent E-flyer

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206