MØD VINDERNE AF DEN INTERNATIONALE IDÉKONKURRENCE OM NORDHAVNEN

6. januar 2009

En krydstogt-ø, et parkbånd hele vejen rundt om Nordhavnen og en ’søsalatfarm’ i Øresund. Det er nogle af de ideer, der indgår i de tre ligestillede vinderforslag i den internationale idékonkurrence om Nordhavnen. På et offentligt møde den 15. januar vil de tre teams præsentere deres forslag, og du kan stille spørgsmål og komme med kommentarer.

  • 15. januar kl. 19-22
  • Pakhus 53, Klubiensvej 8
  • Indgang til Frihavnen via toldvagten ved Sundkrogsgade mod forevisning af ID.

Max antal personer: 250. Tilmeld dig her.

Hent E-flyer


Vinderne:

De tre ligestillede vindere er:

  • Polyform (København)
  • 70 °N Arkitektur, Dahl & Uhre arkitekter (Tromsø)
  • Cobe, Sleth og Rambøll (København)

Læs om vinderne her

For de tre vinderteams bliver der ikke mulighed for at hvile på laurbærrene lige foreløbig. De tre ligestillede vindere er blevet bedt om at uddybe og kvalificere deres forslag, inden de afleverer dem til By & Havn igen.

Senere i foråret 2009 præsenterer By & Havn og Københavns Kommune den mest kvalificerede plan, som kommer til at danne grundlag for den videre udvikling af Nordhavnen.  På det offentlige møde kan du altså møde de tre teams midt i den afgørende fase.


Se eller gense alle forslag til den internationale idékonkurrence om Nordhavnen

180 forslag fra 36 forskellige lande blev det til i Nordhavnskonkurrencen. Hvis du ikke allerede har set de mange forslag i efteråret eller før jul, får du mulighed for det når vi igen åbner op for den 3000 m2 store udstilling i de rå havneomgivelser. Kom og se hvem, der indsendte de oprindeligt anonyme forslag, find ud af hvem der fik præmier og få mere information om udviklingen af Nordhavnen.

Gratis adgang.

  • Pakhus 53, Klubiensvej 8
  • 16-18. januar, hver dag kl. 13-17.30
  • Indgang til Frihavnen via toldvagten ved Sundkrogsgade. I weekenden skal ID forevises.

Læs om vinderne her

Hent E-flyer

Den internationale idékonkurrence omfatter en overordnet plan for hele Nordhavnen, en konkret bebyggelsesplan for indre Nordhavn, samt en strategi for realiseringen af planerne. Konkurrencens resultat blev offentliggjort 18. december 2008. Der blev uddelt 11 præmier, heraf tre ligestillede førstepræmier.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206