SOMMER, SOL OG BYUDVIKLING I NORDHAVNEN

29. maj 2009

Nordhavnen, der i 100 år har været mere eller mindre lukket land på grund af sin status som Frihavn og erhvervsområde, inviterer nu på besøg. Området vil om 40-50 år være en levende bydel med 40.000 beboere og ligeså mange arbejdspladser.

 

Men indtil det sker, vil der være mulighed for at udforske området, der med vand på tre sider - og sine rustikke rammer, der følger i kølvandet på en driftig erhvervshavn - er helt sin egen.

Fra næste uge og henover sommeren har By & Havn i samarbejde med Københavns Kommune og andre samarbejdspartnere arrangeret en række ture – både til vands og til fods. Der er også rig mulighed for at være med i dialogen om Nordhavnens fremtid og tale med både byplanlæggere, arkitekter og andre godtfolk.


Kom og hør mere om udvidelsen af Nordhavnen – om krydstogtkaj, udsigtstårn og rekreative muligheder, miljø, sejlads, trafik og meget mere. Som et led i høringen om udvidelsen af Nordhavnen og den nye krydstogtkaj inviterer Københavns Kommune til informationsmøde i Charlottehaven på Østerbro. Se mere på www.blivhoert.kk.dk

I forbindelse med Klima og Strandfest på Svaneknoppen Inviterer By & Havn og Københavns kommune på en sejltur. På turen kan du opleve Nordhavnens landskab fra søsiden, mens du hører mere om området, udviklingsprocessen og planerne for den nye bydel. Gratis billetter udleveres på dagen fra Nordhavnsboden på Svaneknoppen efter først til mølle-princippet


NB! DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE PLADSER PÅ DENNE TUR
Se din by fra helt nye vinkler på en vandretur langs vandet på Nordhavnens moler. Det er et anderledes, råt og upoleret København, der vinder på sin ægthed og charme. Turen er på 12 km og starter og slutter ved Nordhavn station.

NB! DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE PLADSER PÅ DENNE TUR
Hvordan ser København ud om 10, 20 og 50 år? Hop med ombord på den hyggelige båd Portus og få svarene. By & Havns adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen guider os gennem bølgerne og fortæller om Københavns nye bæredygtige bydel.


3.-6. september: Tema-sejlture under Copenhagen Architecture and Design Days

Under Københavns årlige arkitekturfestival inviterer By & Havn og Københavns Kommune københavnerne med på en række tema-sejlture til Nordhavnen. Her vil der blive mulighed for at høre mere om udviklingsprocessen og gå i dialog med planlæggere og eksperter. Hold øje med programmet på www.nordhavnen.dk og www.kk.dk/nordhavn


Nordhavnen er et af Skandinaviens største byudviklingsprojekter. Nordhavnen skal være til glæde for hele København. Derfor skal bydelen skabes i tæt dialog med københavnerne og derfor vil By & Havn og Københavns Kommune fortsat lægge vægt på en åben og kreativ dialog med byens brugere.

Få mere information om Nordhavnen og læs om, hvordan du kan deltage i aktiviteter vedrørende udviklingen her:

www.nordhavnen.dk

www.kk.dk/nordhavn


Presseinfo:

Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard
T: +45 3376 9995
M: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206