ABSALON TILBAGE I KØBENHAVN

14. april 2009

Kom til åbent hus på flådefartøjet ABSALON, når skibet kommer hjem til Danmark efter otte måneder på piratjagt ved Afrikas Horn. På torsdag ankommer skibet til Københavns havn.

OPDATERET 16/4 kl. 16: Se billeder af Absalon, der passerer Nordre Toldbod nederst på denne side.


Torsdag den 16. april kl. 16.00 vil flådefartøjet ABSALON ankomme til Amaliehaven efter at have tilbragt otte måneder i den frivillige multinationale sammenslutning af internationale marineenheder, Task Force 150, der har bekæmpet terrorisme og pirateri i internationale farvande ud for Afrikas horn. ABSALON har haft travlt, idet skibet skulle dække et geografisk område, der strakte sig over den 6.000 sømil lange kyststrækning fra Det Røde Hav til Hormuz-strædet i Den Arabiske Golf, samt fra Hormuz-strædet og ned til grænsen mellem Somalia og Kenya.

Nu er skibet hjemme i de danske farvande igen – og det giver i første omgang københavnerne mulighed for at deltage i velkomstceremonien og komme ombord på ABSALON. Der er åbnet hus samme dag fra kl. 18 - 21, inden ABSALON kl. 23.00 lægger fra kaj igen og drager hjem til Frederikshavn Flådestation.

Ud over muligheden for at se det store skib, vil der også være parade på kajen og overrækkelse af medaljer til de besætningsmedlemmer, der har været med under togtet ved Afrikas østkyst. Foruden Kronprins Frederik, der allerede er ombord på skibet ved ankomsten til Københavns havn, vil også Dronning Margrethe og Prinsgemalen deltage i festlighederne.

ABSALON sejlede fra Danmark den 17. august 2008 og overtog ledelsen af Task Force 150 den 15. september samme år. Jagten på piraterne omkring Afrikas Horn er blevet rost fra alle sider, og det danske krigsskib har været et af de bedste og mest effektive til at spore piraterne.


Nedenstående billeder stammer fra d. 16/4 kl. 16, hvor Absalon passerer Nordre Toldbod:

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206