KREATIV JUL I ØRESTAD

8. december 2008

Med projektet JUL UNDER VAND er stærke kunstneriske kræfter i København gået sammen om at skabe en kreativ og eksperimenterende jul i Ørestad. Det er kulturstedet Under Vand på Kay Fiskers Plads, som er forvandlet til et kunstnerisk alternativ til de klassiske julemarkeder.

 

Dørene åbner for publikum lørdag den 13. december til 10 dages udstilling, butik & juleværksted med nogle af Københavns unge talentfulde kunstnere og designere. Her vil være udstilling og salg af værker med alt lige fra malerier, keramik, glas, grafisk tryk, unika-tøj, tasker, møbeldesign og meget andet.

Ideen er også, at besøgende selv kan producere deres gaver og lave egen indpakning i et byg-selv-værksted med masser af krea-materialer. Ligesom små kulturelle indslag og arrangementer vil foregå i løbet af de ti dage.

”Ideen med JUL UNDER VAND har været at skabe et inspirerende rum for kunstnere og designere og give dem mulighed for at vise deres ting for omverdenen. Vi synes jo, det vil være fantastisk om nogle af de mange unge dygtige og kreative i København, kan få plads under de danske juletræer”, siger Søren Femmer Jensen, en af arrangørerne af JUL UNDER VAND.

I forbindelse med JUL UNDER VAND kan du også opleve Hans E. Madsens værk "Glögg og Fedt” samt kunstnerens nyeste lysinstallation “Flydende isstjerner”, der på malerisk vis oplyser vandet ved Kay Fiskers Plads hele julemåneden.


Tegnemaskiner & undervandskultur

Arrangørerne understreger, at der selvfølgelig vil være masser af julehygge på stedet, men at hovedfokus har været på at etablere en inspirerende udstilling og butik. Ideen er at give kunstnere, designere et levende rum til at vise deres ting – som gerne skal ende op under de danske juletræer.

"Planen er, at der skal opstå nye ting i løbet af udstillingsperioden. Vi arbejder ud fra en filosofi om, at deltagerne selv kan være med til at skabe stedet. Så vi tror på, der kommer til at spire nogle uventede og spændende ting op...", siger Søren Femmer hemmelighedsfuldt.

JUL UNDER VAND er også en markering på afslutningen af et spændende år med liv og kreativ aktivitet i Ørestad, hvor en overdimensioneret cykelkælder har vist sig at udgøre den helt rigtige ramme for at trække kunsten og kulturen til en af Københavns nye bydele.

”Vi er glade for at Under Vand er kommet så flot fra start her i 2008 – og vi glæder os til at se, hvad stedet vil tilbyde i 2009. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det var en god idé at lave cykelkælderen om til kultursted. Vi har fået overvældende mange positive tilbagemeldinger fra både beboere og besøgende i bydelen”, siger udviklingskonsulent i By & Havn, Simon Brückner.

Læs mere på www.undervand.org


Hvor:

JUL UNDER VAND, Kay Fiskers Plads, 2300 KBH S

10 m fra Ørestad metro stationen, foran det store sorte hus - under vandet.


Hvornår:

13.-23. december (tirsdag-lørdag) klokken 13-19


Pressekontakt:

Søren Femmer Jensen, Co-creative, T: 3027 9111 / soren@femmer.dk

Kasper Lynge, Under Vand, T: 2273 6021 / kasper@gisp.biz

Jakob Bue, Under Vand, T: 2624 8966 / jakobbue@sol.dk


Kunstnerisk leder og PR-ansvarlig for Illumentarts, Stine Keiding, T: 2398 6489 / sk@illumenarts.dk


Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586 / pga@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206