Nybyggeri holder prisen bedre

31. marts 2008

I en tid med svingende boligpriser - både i København og i resten af landet, tyder det på, at nybyggerier i modsætning til ældre byggeri holder en stabil pris. Samtidig ligger de nybyggede lejligheder markant over prisen på ældre byggeri.

 

Ifølge beregninger foretaget af Nykredit for Business.dk er der i dag en væsentligt forskel imellem prisudviklingen på nye og gamle lejligheder i København. Selvom prisen for begge typer lejligheder er for nedadgående, så holder nybyggeri fortsat prisen. Nykredit oplyser, at en ældre lejlighed på 83 m2 er faldet godt 265.000 kr. sammenlignet med sidste år. Prisen er regnet i udbudspriser. Hvorimod en projektlejlighed af tilsvarende størrelse kun er faldet i omegnen af 155.000 kr. i samme periode.

Forklaringerne på denne udvikling er mange. Nykredit nævner kvalitet og beliggenhed, som de umiddelbare årsager, men peger også på, at udbydere af projektlejligheder typisk har en større kapital i ryggen og dermed råd til at have mere is i maven end private sælgere. For private gælder det ofte, at de er økonomisk afhængige af at kunne få solgt deres lejlighed hurtigt.  Samtidig har man også set tendenser til, at bygherrerne lejer boliger ud og dermed mindsker udbuddet af lejligheder, der normalt vil være med til at presse prisen.   

Læs mere om Ørestad på www.orestad.dk eller www.byoghavn.dk


Yderligere information:

pressechef Pernille Garde Abildgaard
M: pga@byoghavn.dk
T: 2916 0586.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206