Beboernes baghave og Københavnernes park

30. juni 2008

Fredag den 20. juni fik København en ny spektakulær park, og beboerne i Ørestad fik en ny gigantisk baghave med blandt andet ”kysse-ø”, ”rutche-ø ”og ”beachvolly-ø”. Parkens indretning er resultatet af beboernes egne ønsker.

 


Det er beboerne selv, der - i samarbejde med professionelle rådgivere - har bestemt, hvordan den 70.000 m2 store bypark i Ørestad skal se ud. Grundejerforeningen Ørestad City har været bygherre på parkens ombygning, mens By & Havn har støttet projektet økonomisk. Efter talrige workshops, diskussioner og informationsmøder, hvor By & Havn har fungeret som sekretariat, er beboernes hårde arbejde blevet til en utraditionel park med plads til alle.Ved indvielsen var der taler af teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam, adm. direktør i By & Havn Jens Kramer Mikkelsen og medlem af bestyrelsen i Grundejerforeningen Ørestad City, Esben Sloth.

Blandt de optrædende var Rasmus Nøhr med band og de fransk/belgiske luftdanserduo Eric Lecomte og Odile Gheysens.


Adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen, glæder sig over parken, og især den vellykkede proces med beboerne:

”Lige fra begyndelsen har det været vigtigt for selskabet, at inddrage beboerne i udformningen af byparken. Byudvikling er også at skabe rammerne for et sprudlende byliv, og det er lykkes godt i Ørestad City, hvor beboerne ved byparken har bestemt, hvordan dette kæmpestore by-rum skal indrettes. Beboernes ejerskab til byparken er altafgørende, og vi har haft et godt samarbejde. Byparken er blevet et godt samlingssted for hele Ørestad.”

 

Fakta om byparken:

  • Beliggende i Ørestad City. Nærmeste Metrostation: Ørestad
  • 147 meter bred. 470 meter lang. I alt ca 70.000 m2
  • Til sammenligning er Ørstedsparken i København K 65.000 m2
  • Første spadestik til parken blev taget i december 2003
  • Træerne i parken er bl.a. lind, ginkgo, skovæble, rødeg, sølvløn og hybridasp
  • Grundejerforeningen Ørestad City ejer byparken og står for den daglige drift
  • Hovedentreprenør: Ebbe Dalsgaard. Rådgivere og arkitekter bag parkens nye indretning er MUTOPIA arkitekter i samarbejde med GHB Landskabsarkitekter


Presseinfo: Kontakt pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206