Glædelig debat om Marmormolen

28. april 2008

Der gik ikke mange timer fra offentliggørelsen af det spektakulære projekt på Marmormolen, før debatten var i gang. Både Berlingske Tidende og Politiken opfordrede folk til at give deres mening til kende, og langt over 300 har hidtil deltaget i debatten via nettet. Adm. direktør i Arealudviklingsselskabet, Jens Kramer Mikkelsen, glæder sig over debatten.

 

Langt størstedelen af debattørerne er positive overfor projektet – f.eks. på Politiken.dk, hvor Peter Jensen fra Odense skriver:

”Alle spektakulære projekter i København møder en helt rutinemæssig modstand og bliver taget af bordet efter en masse kævl. Men dette er det mest spændende til dato. Det skal altså bare lykkes at få det gennemført.”

Projektet har også fået sin egen facebook gruppe, ”Ja tak til Marmormolen”, der i skrivende stund har 325 medlemmer. Det er Søren Harbo, der står bag gruppen:

”Det er et fantastisk projekt. Men kedeligt at de højhusforskrækkede allerede er på banen. Vi kræver, at Marmormolen bliver en realitet”, siger Søren Harbo til Politiken.

Også på hjemmesiden www.byoghavn.dk, som www.marmormolen.dk indgår som en del af, kan interessen læses direkte i statistikken. Omkring lanceringen blev antallet af besøgende firedoblet, og brugerne besøgte cirka otte gange så mange sider som på en normal ugedag.

Adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen, glæder sig over debatten:

”Vi er utrolig glade for interessen for udviklingen af Marmormolen, der bekræfter den store interesse, der er for byudvikling. Vi har sammen med Københavns Kommune f.eks. netop afholdt to borgermøder om fremtidens Nordhavn, hvor 600 mennesker mødte op for at deltage i debatten," siger Jens Kramer Mikkelsen.

Udover den store folkelige debat, har også de mere professionelle aktører været på banen med meninger om Marmormolen, f.eks. direktør for Dansk Arkitektur Center, Kent Martinussen. Til Berlingske Tidende siger han blandt andet:

»Det rummer en blanding af arbejdsliv som kontorer og erhverv, men også kultur, forretninger, hotel mm. Men det store scoop er, at FN vil placere en samlet repræsentation af aktiviteter på stedet. Det vil befæste København som en metropol.”

Også Stadsarkitekt i København, Jan Christiansen, mener, at projektet på Marmormolen i den grad har en originalitet, der vil gavne byen.

»Det bliver en enorm gevinst for København. Dels at vi får et FN-område næsten som i New York, der er placeret ved indsejlingen til byen med masser af turisme og store krydstogtskibe og dels med nogle helt originale bygningsværker med højhuset, der forbinder broen,« siger Jan Christiansen til Berlingske Tidende.

Kritikerne er også kommet på banen. Foreløbig er de bl.a. anført af Knud Elnegaard Josefson, der er talsmand for foreningen ”Københavnere mod Fejlplacerede Højhuse”.

”Vi mener, at det er forkert at bygge så højt i et historisk følsomt område. Man burde i stedet satse på et projekt, der inddrager det historiske og autentiske i havneområdet. Det er der mange gode eksempler på fra byer som Amsterdam og London," siger Knud Elnegaard Josefson blandt andet til Berlingske Tidende.


Presseinformation:

Pressechef Pernille Garde Abildgaard, By & Havn
T: 3376 9800
M: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206