Vinderen offentliggøres

27. oktober 2008

Fredag den 31. oktober bliver vinderen af arkitektkonkurrencen om de to tårne og broen mellem Langeliniespidsen og Marmormolen endelig offentliggjort.

 


Arkitektkonkurrencen omfatter opførelsen af erhvervsejendomme – herunder de to tårne på henholdsvis Langeliniespidsen og Marmormolen, en spektakulær bro mellem Marmormolen og Langelinie, samt en idékonkurrence for landskabelig behandling af de tilgrænsende byrum.

Desuden vil området omkring Marmormolen være ramme for den kommende FN-By i København, samt ca. 25.000 etagemeter boliger, ca. 55.000 etagemeter erhvervsbyggeri og et hotel.

Til konkurrencen er der prækvalificeret seks arkitektvirksomheder: BRT Architekten (Tyskland), Steven Holl Architects (USA), 3XN (Danmark), C. F. Møller (Danmark), Arkitema (Danmark) og Heneghan.peng (Irland).

Samme dag, fredag den 31. oktober kl. 15.00, er der mulighed for at nærstudere de seks forslag, samt naturligvis vinderforslaget, når alle forslagene udstilles i Det fritliggende Pakhus. Og allerede mandag den 3. november afholder By & Havn temaaften, hvor der bliver rig mulighed for at give sin mening til kende.


Udstilling - Marmormolen og Langeliniespidsen

Dato: Fredag den 31. oktober kl. 15.00-19.00

Sted: Det fritliggende Pakhus ved Nordre Toldbod

By & Havn og ATP Ejendomme inviterer til udstilling og lounge i forbindelse med offentliggørelsen af vinderen af arkitektkonkurrencen om de to tårne og brien mellem Langeliniespidsen og Marmormolen.

  • Alle seks konkurrenceforslag udstilles.
  • Vi byder på loungehygge, dj og vin
  • Vi glæder os til at se jer
  • Mere info


Temaaften - Marmormolen og Langeliniespidsen

Dato: 3. november kl. 19 - 21.30

Sted: Det fritliggende pakhus ved Nordre Toldbod

Et nyt vartegn for København. FN-by, boligkvarter og helt nye byrum ved havnefronten. Kom og hør om planerne og vær med til at præge udviklingen.

  • Se vinderprojektet i arkitektkonkurrencen
  • Mød bl.a. Borgmester Klaus Bondam, adm. dir. i By & Havn Jens Kramer Mikkelsen, Anne Vang fra Borgerrepræsentationen, Lars Hørmann fra FN, planchef Anne Skovbro fra Københavns Kommune og chefarkitekt Kim Herforth fra 3xN
  • Diskutér og giv input til en række af de nye byrum i planen
  • Mere info


Pressekontakt:

Pressechef i Udviklingsselskabet By & Havn I/S, Pernille Garde Abildgaard T: 2926 0586

Kommunikationskonsulent i ATP Ejendomme A/S, Vibeke Wounlund T: 3336 6148

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206