Besøg et af verdens smukkeste sejlskibe midt i Københavns havn

24. juli 2008

Det Italienske, tremastede skoleskib Amerigo Vespucci fra 1931 lægger fra den 23. juli til 28. juli til ved Kvæsthusbroen.

 

På København Havns mest prominente kajplads med Skuespilhuset som nabo og Operaen i baggrunden er det i disse dage muligt at opleve en godbid af Italien.

Det Italienske, tremastede skoleskib Amerigo Vespucci fra 1931 lægger fra den 23. juli til 28. juli til ved Kvæsthusbroen. Kvæsthusbroen var tidligere kajplads Oslobådene og er en af de eneste kajer i Københavns Havn, hvor så stort et skib kan lægge til så tæt på centrum.

Amerigo Vespucci vil i de kommende dage få besøg af både kronprinseparret og statsministeren.  Og er det ikke nok at stå med nakken tilbage på kajen, er det også muligt at komme om bord på det gigantiske fartøj, der er 101 meter i sin fulde længde og ca. 16 meter på det bredeste sted.

Amerigo Vespucci er nemlig åbent for offentligheden hver dag ind til søndag. Havnemyndighederne oplyser, at den prominente kaj fremover vil blive anvendt, når skoleskibe fra udlandet gæster København.   

Åbningstider:

Torsdag den 24. juli: kl. 10 - 12 og kl. 15 - 19

Fredag den 25. juli: kl. 10 - 17

Lørdag den 26. juli kl. 10 - 12 og 15 - 19

Søndag den 27. juli kl. 14 - 19


Det imponerende sejlskib tjener som skoleskib for Kadetter fra den italienske flåde. I forbindelse med togterne er der cirka 480 besætningsmedlemmer ombord.

I løbet af årene har Amerigo Vespucci været på mere end 70 længere sommertogter i hele verden. Skibet fungerer både som oplæringssted og som et flydende ambassadørskib for Italienske traditioner og håndværk. Derfor vil skibet også i København blive fulgt op af en række events – bl.a. vil Fiat fremvise sine nyeste modeller af biler (bl.a. den nye Cinquecento) og skibet vil i aftentimerne blive illumineret af det berømte, italienske design- og lysfirma iGuzzini.

Amerigo Vespucci lagde til kaj den 23. juli kl. 8.00 og kan opleves frem til den 28. juli.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206