Cykel sommeren i møde i Nordhavnen

23. maj 2008

Nordhavnen er på størrelse med 625 fodboldbaner, nabo til Østerbro og alligevel ukendt land for mange københavnere. I løbet af de næste 10-20 år vil Nordhavnen blive forvandlet til en helt ny bydel med respekt for de eksisterende lejere og de flotteste af de eksisterende bygninger.

 

Søndag den 25. maj kl. 14-17 inviterer By & Havn på en guidet cykeltur rundt i det spektakulære område. Oplev Nordhavnen som det ser ud i dag – før udviklingen af første etape af byudviklingen begynder. By & Havns guider leder dig blandt andet rundt til Kalkbrænderihavnen, Frihavnen, Kulturkajen Docken, og nordpå forbi Fisketorvet. Turen slutter i sansehaven ved Fiskerihavnen med udsigt over Øresund og Svanemøllehavnen.

Der er mulighed for at medbringe en picnickurv og hele familien er velkommen. Arrangementet er gratis og tilmelding er nødvendig. Mødestedet er Kalkbrænderihavnen foran restaurant Little Venice.

”Det er ret overvældende, når man står derude i Nordhavnen med vand til tre sider, tæt på den charmerende fiskerihavn og en storslået udsigt over Øresund. Nordhavnen er et skønt sted, som kun få københavnere kender og endnu færre bruger på trods af, at det kun ligger 10 min. fra Østerbro. Vi vil gerne udbrede kendskabet til området og har hidtil haft stor succes med vores ture – både sejl- og cykelture,” siger projektleder Dorthe Paulsen fra By & Havns tursekretariat.

Da Nordhavnen er som skabt til at blive ”opdaget” på cykel, har By & Havn planlagt endnu flere ture i området henover sommeren – helt præcis hver den sidste søndag i måneden. Følg med på www.nordhavnen.dk/cykeltur

I slutningen af maj vil den store ide-konkurrence om fremtidens Nordhavn blive skudt i gang og efterfølgende vil hele konkurrenceprogrammet blive udstillet i det Fritliggende Pakhus på Nordre Toldbod. Meget mere herom senere.

Se mere på

Presseinfo:

Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206