Nu kan flere københavnere bo ved vandet

23. april 2008

Området omkring Marmormolen og Langelinie skal forbindes med en 65 meter høj gangbro, der giver københavnerne en ny nem adgang til havn og vand. Området bliver et helt nyt kvarter med spektakulær arkitektur. I området vil FN desuden samle sine danske aktiviteter og blive et naturligt midtpunkt i kvarteret, der også rummer erhverv, hotel og boliger.

Marmormolens hjemmeside: www.marmormolen.dkDet nye kvarter findes endnu kun som model, men i løbet af 2012 planlægges FN’s nye kontorer at stå færdig og vil være et naturligt midtpunkt for bydelen på Marmormolen. Udover FN’s op til 45.000 m2, vil byen bestå af både boliger, hotel og erhverv. Den nye bydel vil ligge tæt på kollektiv trafik og have fri adgang til vandet.

Både FN, Udenrigsministeriet, Københavns Kommune, By & Havn, der ejer grunden på Marmormolen og ATP, der ejer grunden på spidsen af Langelinie, er enige om, at området skal udvikles og glæder sig til at føre udviklingen ud i livet. Det foreløbige projekt er tegnet af 3 X Nielsen og i 2009 udarbejdes de endelige planer for det nye kvarter. Københavnerne vil kunne deltage i udviklingen af området.


 


Overborgmester Ritt Bjerregaard er meget tilfreds med projektet:

”Jeg er utrolig glad for, at vi nu får mulighed for at åbne endnu et af Københavns smukke havneområder op, hvor københavnerne både kan bo ogfå fri adgang til havnekanten. Samtidig glæder jeg mig over, at FN har valgt at samle alle sine danske aktiviteter på ét sted i København. Det kan københavnerne være stolte over, og jeg er sikker på, at området vil bliveet nyt vartegn for byen”.

Der er, ud over FN’s op til 45.000 m2, planlagt yderligere ca. 105.000 m2 bebyggelse, hvoraf de ca. 25.000 m2 ligger på spidsen af Langelinie. Det er ATP, der ejer grunden. ATP’s direktør Lars Rohde siger:

”Langelinie og Østerbro forbindes på en unik måde – til glæde for både virksomheder og turister i området. Vi er glade for, at kunne medvirke til, at projektet bliver en realitet.”

Også adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen, ser frem til at projektet bliver en realitet:

”Vi vil skabe levende bydele af international klasse, som er attraktive at bo og arbejde i, og som også er spændende at besøge. Dette projekt er både ambitiøst og spektakulært. Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få alle enderne til at nå sammen”.

I dag, onsdag den 23. april, kan modellen af byggeriet på Marmormolen beses i By & Havns udstilling, Nordre Toldbod 12 a. Der er åbent fra kl. 12-14.


 
Der bliver fri adgang til havnefronten og boliger ved vandet på den nye Marmormole. Det foreløbige projekt er tegnet af 3XN, og i 2009 udarbejdes de endelige planer for kvarteret. Offentligheden vil blive inddraget i udviklingen af området.

Projektets hjemmeside:
www.marmormolen.dk

Siden indeholder en indgående beskrivelse af planen for Marmormolen.


For yderligere information kontakt

Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard T: 2916 0586

Pressechef i Økonomiforvaltningen, Kasper Fogh Hansen, T: 2844 1678

Direktør i ATP Ejendomme, Michael Nielsen, T: 3336 6167

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206