SÅDAN KOMMER BROEN MELLEM TEGLHOLMEN OG SLUSEHOLMEN TIL AT SE UD

19. december 2008

Blandt fem konkurrerende firmaer har Københavns Kommunes udvalg for Teknik & Miljø valgt et forslag til en fast broforbindelse mellem Sluseholmen og Teglholmen. Den kommende bro er skabt af ISC Rådgivende Ingeniører i samarbejde med arkitektfirmaet Hvidt & Mølgaard.

 

 

Den kommende bro over Teglværksløbet bliver en central forbindelse, hvor der både skal være plads til fodgængere, cykel- og biltrafik. Broen kommer til at videreføre den nye brede boulevard der går fra Fisketorvet gennem Teglholmen og med den nye bro videre over til Sluseholmen.

 

For også at tilgodese den sejlende trafik gennem broforbindelsen er der etableret et klapfag med 19,6 meters spændvidde i den centrale del af broen. Klapfaget vil med de to triangler stå som en meget markant figur over vandet og vil kunne ses fra lang afstand. Den geometriske lighed med et skibssejl vil gøre broen til et markant vartegn i de maritime rammer og samle områdets forskellige typer af trafik.

Den samlede brolængde er 97 meter.

 

Projekteringen af broen er igangsat, og det forventes at broen vil blive udbudt til entreprenører i foråret 2009, således at brokonstruktionen skulle kunne stå færdig i 2010.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206