Zinkhuset skaber nyt byrum på Amerika Plads

30. november 2007

Et nyt byggeri har rejst sig på Amerika Plads. Med Zinkhuset får bydelen ikke kun 60 nye boliger, men også en et nyt offentligt rum.

 

Ikke langt fra de karakteristiske bygninger ’Kobbertårnet’ og ’Fyrtårnet’ opføres det noget lavere, men ikke mindre eksklusive boligbyggeri ’Zinkhuset’.  Huset, som er tegnet af Hvidt og Mølgaard, består af 60 ejerlejligheder fra 3-5 værelser, alle med egen altan eller tagterrasse.

Zinkhusets gård åbner sig op mod byen og udgør på den måde en offentlig plads.  Pladsen vil blive belagt med samme chauséesten som de omkringliggende offentlige arealer. På den måde vil gården nærmest flyde sammen med gang -og cykelarealerne udenom og med de to større pladser, der allerede findes på hver side af Zinkhuset. Administrerende direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen, siger:

”Zinkhuset er et rigtig godt eksempel på et byggeri, som ikke kun giver noget til sine beboere, men også til bydelen som helhed, fordi mange kan have glæde af den mere intime plads, som skabes inde i gården. By & Havn har en vision om at skabe levende bydele. Den åbne gård er et af de elementer, der kan skabe bevægelse og nye møder i en by.”

Nu, da Zinkhusets skrånende skelet er rejst, kan byggeriet gå ind i den fase, der for alvor vil give det karakter. Facaden vil blive beklædt med zink i baner af forskellig bredde. Altanerne, som er skåret ind i bygningen, vil blive beklædt med gyldent træ, der kan spille op imod den mørke zink. Set ude fra, vil den markante facade også tage sig godt ud om aftenen, når altanlofternes indbyggede spots får husets indre til at stråle varmt og blødt ud.

Det høje byggetempo betyder, at Amerika Plads’ dage som udviklingsområde snart er talte. Inden længe er der rejsegilde på det nærliggende todelte byggeri Eitzen House/ Ankeret. Herefter mangler kun to byggeprojekter ud mod Kalkbrænderivej, før alle brikker i bydelsplanen er lagt. Mens de sidste sten lægges, og håndværkere erstattes af beboere, får kvarteret dag for dag mere liv. Med eget hotel, egen frisør, restaurationer og indkøbsmuligheder, er Amerika Plads i dag en tæt bydel ved havnen, hvor Københavnerne kan bo, handle, arbejde og nyde livet.

Zinkhuset havde rejsegilde 28. november og forventes klart til indflytning i sommeren 2008.

XV2 Se mere om byggeriet, lejlighederne og lejlighedssalget på www.zinkhuset.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206