Ny sensommer-kulturkalender på gaden

26. juli 2007

Ørestads og Københavns Havns nye kulturkalender for august og september er udkommet. Vi har samlet 23 arrangementer, der spænder fra snapsesmagning til gigantiske cirkusforestillinger. Fælles for arrangementerne er, at de foregår i Københavns Havn eller i Ørestad - og at DU er inviteret!

 

Den nye brochure er kommet frisk fra trykkeriet og er lige nu ved at blive pakket og distribueret i 20.000 eksemplarer til alle indbyggerne i Ørestad samt til biblioteker, caféer og kulturinstitutioner. I brochuren har vi samlet de 23 største begivenheder, der finder sted rundt omkring i Ørestad og i Københavns Havn.

Programmet favner særdeles bredt - der er noget for enhver smag og alder. Kodeordene er bl.a. Metropolis, Havneteater, Loppemarked, Kunstskib, Vandski, Rulleskøjter, Klatrevæg, Musikfestival, Græshopper, Metalkatedral, Svømning, Bycirkus, Fugletur, Jazz, Snaps, Rundvisning, Dansefestival, BMX og Onsdagskoncert.

Bylivsgruppen er afsender af brochuren. Bylivsgruppen er et samarbejde mellem Københavns Havn og Ørestadsselskabet, som arbejder bredt for at fremme et levende og attraktivt byliv i de nye byområder. Aktiviter og events er det ene ben i Bylivsgruppens arbejde. Det andet arbejdsområde drejer sig om hverdagslivet på den lange bane - f.eks. etablering af indrætsfaciliteter og kulturtilbud.

De fleste arrangementer i brochuren er samarbejdsprojekter mellem Bylivsgruppen og eksterne partnere. Især kan nævnes et nyt, længerevarende samarbejde med Københavns Internationale Teater, som netop i disse dage lancerer sin kommende, 10-årige satsning Metropolis. Biennalen sætter Københavns udvikling i centrum fra et kunstnerisk udgangspunkt. Derfor er det naturligt, at Bylivsgruppen og Københavns Internationale Teater i denne og de kommende udgaver af festivalen vil samarbejde om aktiviteter i Ørestad og i Københavns Havn.

Af andre samarbejdspartnere kan nævnes Københavns Kommune, Friday Night Skate, DRs Public Service festival, Danmarks Idræts-Forbund, Luftkastellet, Danmarks Naturfredningsforening og Wonderful Copenhagen.

Blandt de mange highlights i brochuren, som foregår i Ørestad, kan nævnes:

Loppemarked og folkefest

3.-5. august i Byparken i Ørestad City

Gør et lækkert fund eller ryd ud i gemmerne og deltag selv med en stand. Sjove forlystelser i det lille børnetivoli og tag en svingom i danseteltet. Arrangeret af Støtteforeningen Kaninen.

Public Service Festival 2007

17.-18. august i Ørestad Nord

Elektronisk musikfestival arrangeret af DR med mere end 40 danske og internationale live-acts på fem scener langs Universitetskanalen, i DR Byen og i Tietgenkollegiet.

Circo da Madrugada

24.-25. august i Byparken i Ørestad City

Gigantisk fransk/brasiliansk luftshow. Fra luften og hustage mere end 100 meter væk kommer englene flyvende ind i denne moderne cirkusforestilling.

Poesi, overdådige billeder og sydamerikansk ekvilibrisme. Arrangeret af Københavns Internationale Teater.

Jazz Picnic - Copenhagen Cooking

2. september ved Naturcenter Vestamager

En groovy jazz festival med topklasse-bands kombineret med lækre smagesprøver på Angus kalvekød fra Kalvebod Fælled krydret med urter fra de mobile Økohaver og tilberedt af Naturcentrets nye traktørsted. Arrangementet er en del af Wonderful Copenhagens madfestival Copenhagen Cooking.

Ørestad Kultur- og dansefestival

10.-14. september - primært i Ørestad City

Det spritnye Ørestad Gymnasium har påtaget sig opgaven at stable en årligt tilbagevendende kulturfestival på benene. Aktiviteterne foregår både på gymnasiet og rundt omkring i bydelen. Det hele afsluttes med den traditionsrige dansefestival, hvor unge talenter dyster i funk, hip-hop og showdance. Hele herligheden afsluttes med en stor koncert.

-----------------------------------

Du kan bestille et eksemplar af brochuren ved at sende en email til bylivsgruppen@orestad.dk med dit navn og adresse. Hele programmet kan også læses på Bylivsgruppens hjemmeside.

Presseinformation:

Projektchef Carsten Arlund, Ørestadsselskabet

E: ca@orestad.dk

T: 2075 1701

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206