Rejsegilde på Ørestads første P-hus

18. januar 2007

ØrestadsParkering fejrer i dag rejsegilde på sit første P-hus i Ørestad City. Det ligger som nabo til Ørestad Gymnasium med indkørsel fra arne Jacobsens Allé.

 

Parkeringshuset er tegnet af Henning Larsen Architects og det samlede areal udgør ca. 10.000 kvadratmeter, heraf ca. 3.500 i kælderen. P-huset forventes allerede at være klar til brug i april 2007.

”Vi glæder os meget til at modtage Ørestads beboere og ansatte som kunder i dette første parkeringsanlæg, der sætter en høj standard for de kommende parkeringsmuligheder i Ørestad. Der er lagt stor vægt på komfort og æstetik,” siger direktør i ØrestadsParkering, Peter Wittsten.   

Let at parkere

347 biler i seks forskudte etager er parkeringsanlæggets kapacitet. Kørevejene bliver ensrettede og syv meter bredde, så der er rigelig plads til at passere biler, der er ved at parkere.

Ramperne mellem parkeringshusets etager bliver 4,5 meter brede, hvilket er væsentligt bredere end normalt. Det bliver således let at komme rundt og let at svinge ind på næste etage. Selve parkeringspladserne bliver 2,5 meter brede.

Dagslys i det meste af huset

Parkeringshuset bliver opført i betonelementer, og den synlige facade mod Nordre Landkanal og cykelruten udføres med åbne lameller i stål, som er betrukket med hårdt træ. Dermed sikres god ventilation i huset, og der vil være behageligt dagslys på fem af de seks etager.

Huset bliver lyst og trygt at færdes i. Vægge males hvide og trapper forsynes med glasdøre. Huset forsynes tillige med en elevator med niveaufri adgang til alle etager og til udearealet på taget.

Rekreativt område

I samarbejde med Ørestad Gymnasium indrettes det fælles udeareal på parkeringshusets tag med opholds- og sportsfaciliteter til brug for gymnasiet og de tilstødende bolig- og kontorprojekter. Her vil der blive indrettet volleyball bane, siddegrupper og beplantning.

Parkeringshuset er det første af cirka 17 parkeringshuse og anlæg i Ørestad City og Ørestad Syd. I mens de opføres, etablerer ØrestadsParkering midlertidige parkeringspladser i terræn som f.eks. anlægget på Kay Fiskers Plads.

Når Ørestad City og Ørestad Syd er færdigudbygget, er det målet, at der maksimalt bliver 200 meter til det nærmeste parkeringshus. Der kan være lidt længere, mens der bygges, da de midlertidige parkeringspladser placeres på grunde, der endnu ikke bygges på.

Kontakt:

Peter Wittsten via Carsten Arlund

T: 2075 1701

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206