Livet pibler frem

12. april 2007

Tal fra Danmarks Statistik fra den 1. januar viser, at der bor cirka 3.000 mennesker i Ørestad.

 

Siden har bygherrerne på en række byggerier i Ørestad meddelt, at der har fundet overtagelse af lejligheder sted i en række byggerier i Ørestad; bl.a. de store lejlighedsbyggerier City Husene, Golfpark og Bella Hus i Ørestad City og Universitetshaven i Ørestad Nord.

Statistikken fra Folkeregistret viser også, at der er flere børn i 0-6 års alderen i Ørestad end i resten af København (10,8% mod 8,3% i resten af København). Der er langt flere 18-24 årige (18,2% mod 11,1%) og 25-34 årige (34,2% mod 24,8%) mens der er færre beboere over 35 år i Ørestad end i resten af København. Blandt husstandstyperne viser statistikken, at der er flere par – både med og uden børn – i Ørestad og til gengæld færre enlige.

Tv tilrettelægger Kristian Skov bor i VM Husene. Han har ingen børn, men passer ellers helt ind i Ørestadsstatistikken. Han er 33 år og bor med sin kæreste i en to-etagers lejlighed, som han flyttede ind i i december 2005.

Selvom han har bil, kunne han aldrig finde på at tage den ind til København City: ”Det ville være helt åndssvagt. Det tager under 10 minutter med Metroen, så står jeg på Strøget,” siger han.

Fra sine panoramavinduer følger Kristian Skov med i byggeriet rundt om byparken i Ørestad City. ”Udviklingen går vildt stærkt. Og der er virkelig begyndt at komme liv i Ørestad. Folk spiller fodbold i parken, slikker solskin og hygger sig på bænkene. Da vi flyttede hertil, var det bare en brakmark,” fortæller Kristian Skov.

Han boede tidligere i Nordvest – og hans kæreste i en lille lejlighed på Frederiksberg. Han var træt af lokalmiljøet i Nordvest og samtidig ville han gerne flytte sammen med kæresten. Da han samtidig fik et tip fra en ven, der er ejendomsmægler om, at man får meget bolig for pengene i Ørestad, slog han til.

”Det har jeg ikke fortrudt på noget tidspunkt – heller ikke nu hvor der er lidt stagnation i boligmarkedet. Her er masser af lys og luft og kun få minutter til Centrum. Selvom jeg tidligere boede få hundrede meter fra Nørrebrogade, var min transporttid til byen dobbelt så lang som den er nu,” siger han.

”Da vi så samtidig kunne få en altan og bo midt i den spændende arkitektur, var valget let.”

"Selvfølgelig glæder jeg mig til, at der åbner en café og kommer småbutikker andre steder end i Field´s, men i virkeligheden savner jeg det ikke så meget. Jeg har de kulturtilbud, jeg skal bruge inde i City. For samtidig er det vigtigt for mig, at der er god plads i Ørestad. At man samtidig kan passe sig selv.”

Til gengæld er Kristian Skov og kæresten på pletten, når der bliver foregår forskellige events i Ørestad. ”F.eks. da der var Zulu sommerbio nede i parken sidste sommer. Vi slæbte de store havemøbler ned fra terrassen og sad der godt og mageligt og så film. De andre gloede lidt,” siger Kristian Skov.

Reminder: Søndag den 15. april kl. 13-16 er der stort åbent hus arrangement i Ørestad Syd. Flyv med luftballon og vind præmier i fotokonkurrencen.

Læs mere på Ørestad Syds hjemmeside

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206