Stand Up Paddle

 

Dele af havnen kan nu bruges permanent til SUP og vintersæsonen er forlænget frem til den 15. maj 

Her må du SUP'e i Københavns Havn

Vandarealerne mellem Langebro og Slusen blev testet med succes som SUP-område i sommeren 2018. Derfor bliver området nu gjort permanent lovligt for SUP og gøres tilmed endnu større, da det udvides med havnearealerne syd for Slusen. Det betyder, at hele arealet syd for Langebro stilles frit til rådighed for SUP-sporten. Det åbner for helt nye muligheder for langture ud fra det centrale København.
Ligeledes er en midlertidig tilladelse til SUP i Nordbassinet i Nordhavn nu gjort permanent.

Vintersæsonen er forlænget

Hen over vinteren er Stand Up Paddle ad en fastlagt rute fra Holmen til arealerne syd for Langebro blevet afprøvet. Tilladelsen for denne rute gjaldt oprindeligt frem til den 1. april, men er nu forlænget til den 15. maj, hvor badesæsonen og de travle måneder i havnen starter. Ligeledes forlænges tidsperioden i efteråret. Vintersæsonen, hvor SUP-ruten mellem Holmen og Langebro frem over er åben, løber således fra 15. september til 15. maj, og vintersæsonen er således forlænget med 2 måneder.

Læs hele nyheden her.

Klik på kortet og se, hvor du kan SUP'e året rundt, og hvor du kan SUP'e frem til den 15. maj, hvor vintersæsonen slutter

Her kan du SUP'e i Nordhavn året rundt

Øvrige steder i Københavns havn er det forbudt at stå på SUP. Forbuddet gælder dog ikke på Holmens område, som administreres af Staten.

God sup-stil

Er du erfaren nok? Overvej en ekstra gang, om du har nok erfaring til at komme sikkert rundt i havnen. Hvis uheldet er ude, og du falder i, skal du altid kunne komme op på dit board igen

 

Vurdér vejret: Matcher dine kompetencer vind- og vejrforholdene? SUP er vindfølsomt, så kend vejrudsigten og vær særlig opmærksom på kraftig fralandsvind.

 

Lygtetænding: husk at bære lys, når det bliver mørkt – ligesom du gør på cykel.

 

Reflekser: Lyset fra byen når også ud i havnen, så tag reflekser på og bliv set

Vest og leash: Bær altid vest og leash når du er på vandet. 

 

Korrekt påklædning: Sørg for at klæde dig efter vejrforholdene, så du undgår underafkøling.

 

Tag ud sammen: Tag på vandet med en makker. Det er mere sikkert at være to end én.

 

Vær opmærksom: Orientér dig i havnen når du padler. Der er mange brugere.

 

Tæt på land: Bevæg dig langs havnekanten og kryds vinkelret på sejlrenden. 

 

Kom godt i gang med SUP. Tag et kursus.