Historik for Marmormolen

Her får du en hurtig kronologisk gennemgang af arbejdet med at omdanne Marmormolen til et nyt, attraktivet og sammenhængende byområde.


 

 

19.12.2011: BY & HAVN, ATP OG PENSIONDANMARK BAG ÅRETS STØRSTE EJENDOMSHANDEL Læs nyhedsbrevet
Årets største ejendomshandel er nu en realitet. By & Havn, ATP og PensionDanmark har i dag oprettet et konsortium, der for en pris på godt 2,1 mia. kr. køber FN Byen på 45.000 m2 beliggende på Marmormolen i København. I handlen indgår yderligere byggeretter på to kontortårne på i alt 60.000 m2 på henholdsvis Marmormolen og spidsen af Langelinie.

 

10.11.2011: FN BYEN UDVIDER INDEN DEN ÅBNER Læs nyhedsbrevet
Allerede inden den nye FN By står færdig, udvides den med 17.000 m2. Dermed bliver FN’s kommende hovedkvarter i Danmark på i alt 45.000 m2. Udvidelsen er et klart signal om de stærke bånd mellem Danmark og FN. 

 

11.10.2011: BAN KI-MOON BESØGTE FN BYEN Læs nyhedsbrevet
FN’s generalsekretær Ban Ki-moon besøgte tirsdag Københavns kommende FN By i Nordhavnen. Her fik han lejlighed til at se kvaliteten i de to byggerier, der skal samle de seks FN-organisationer i Danmark samt erstatte det gamle UNICEF-lager.

 

15.09.2011: FN BYEN HAR NÅET TOPPEN Læs nyhedsbrevet
I løbet af det sidste trekvarte år er FN’s kommende danske hovedkvarter skudt i vejret på Marmormolen. Den nye bygning samler FN’s aktiviteter i Danmark på et sted. Nu er alle seks etager rejst, og håndværkerne har fejret rejsegilde.

 

11.05.2011: TOPPEN NÅET PÅ UNICEF´S NYE LAGER I NORDHAVNEN Læs nyhedsbrevet 
Når en katastrofe rammer et sted i verden, betyder det heftig aktivitet på UNICEF’s verdenslager i København. Netop nu er By & Havn ved at bygge et nyt, moderne fuldautomatisk lager for UNICEF i Nordhavnen. I morgen kl. 13.00 fejres rejsegildet, der markerer, at tagkonstruktionen på lavlageret nu er rejst.

 

28.02.2011: KALKBRÆNDERIHAVNSGADE AFSPÆRRES DELVIST Læs nyhedsbrevet
En vognbane i hver kørselsretning på Kalkbrænderihavnsgade er afspæret ud for Marmormolen fra mandag den 28. februar.

 

9. november 2010: Spadestik på FN Byen. Læs nyhedsbrevet
I dag blev første spadestik taget på FN Byen, der i fremtiden skal huse FN i Danmark. Dermed er byggeriet af den stjerneformede kontorbygning på Marmormolen (ca. 28.000 m2) og det nye fuldautomatiske verdenslager i Nordhavnen (ca. 22.000 m2) for alvor i gang. FN flytter ind i 2012 og 2013.

 

29. juni 2010: Totalentreprisekontrakt på FN Byen. Læs nyhedsbrevet
I dag underskrev By & Havn totalentreprisekontrakt om FN-Byen. Vinderen af licitationen blev E. Pihl & Søn A.S., der dermed skal stå for byggeriet af FN-Byen på Marmormolen. Byggeriet af FN-Byen er samtidig startskuddet for byudviklingen af området, der i dag er en del af Frihavnen.

 

14. april 2010: Overborgmester Frank Jensen sætter den første spuns (svarer til 1. spadestik). Læs nyhedsbrevet
Overborgmester Frank Jensen sætter den første spuns (svarer til 1. spadestik).

 

10. december 2009 og 20. januar 2010: Lokalplanen er klar. Borgerrepræsentationen vedtager lokalplanen hvorefter den offentliggøres. Hent og læs lokalplanen her

 

21. oktober 2009: Udbudsbekendtgørelse: bygge- & Anlægskontrakt. FN-byen på Marmormolen er sendt i EU-udbud. Hent teksten her (PDF).

 

2. juni 2009: Høring om Marmormole-projektet. Læs nyhedsbrevet

Lokalplanforslaget for Marmormolen II, som lokalplanen er navngivet, blev behandlet i Københavns Borgerrepræsentation torsdag den 28. maj. Dermed lød startskuddet til næste fase af den offentlige høringsproces af det spektakulære byggeri på Marmormolen. Den offentlige høring er fra den 10 juni til den 7. september. 2009.

 

18. maj 2009: Lokalplan og miljøredegørelse for Marmormolen. Københavns Kommune har efter input fra Byggemodningsselskabet Marmormolen P/S fremlagt forslag til lokalplan med kommuneplantillæg samt guideline for området. Visionen er at etablere en ny bydel ved vandet, præget af diversitet, oplevelse, mangfoldighed, sammenhæng og social interaktion.

 

16. december 2008: Totalrådgiver for FN Byen fundet. Læs nyhedsbrevet
Vinderen af totalrådgiverudbuddet på FN-Byen er netop kåret og dermed er byudviklingen af Marmormolen i Københavns havn kommet et skridt nærmere. Det vindende totalrådgiver-team blev Leif Hansen Rådgivende Ingeniører og 3XN arkitekter. By & Havn er bygherre.

 

24. november 2008: Byggemodningsselskabet Marmormolen en realitet. Læs nyhedsbrevet

 

31. oktober 2008: Steven Holl vinder konkurrencen om Marmormolen & Langeliniespidsen. Læs nyhedsbrevet