amerika plads

 

En ny bydel i byen. Ved vandet. Amerika Plads er resultat af et nært samarbejde mellem By & Havn, TK-Development og dn fremtrædende hollandske arkitekt Adriaan Geuze fra tegnestuen West 8.

Visionen har været at skabe en rigtig by, hvor der er en blanding af funktioner og mennesker nok til at der er liv på pladser og veje. Høj kvalitet, udfordrende arkitektur og tæt bebyggelse har været kodeordene for at opnå dette.

Resultatet kan ses ved et besøg i bydelen, hvor prisbelønnet bolig- og erhvervsbyggeri ligger lige overfor en aktiv færgeterminal og caféer, kiosker og supermarkeder fungerer i det daglige. 

Undervejs har der hele tiden været et øje på de historiske værdier i området, og By & Havn har stået i spidsen for renovering af en række af områdets smukke historiske bygninger, som alle er forvandlet til eksklusive kontorer.

En af de mest bemærkelsesværdige bygninger er den gamle Frihavnsstation fra 1895, som under byggeriet blev kørt på lager, og som nu igen er placeret midt på Amerika Plads, hvor den er taget i brug til publikumsorienterede formål.

På de underliggende sider kan du læse mere om Amerika Plads.

Læs mere om Amerika Plads

bydelens størrelse

Ialt omfatter projektet:

  • ca. 50.000 em2 renoverede bygninger
  • ca. 53.000 em2 nyt erhvervsbyggeri
  • ca. 42.000 em2 nyt boligbyggeri