Udstillingen Himmel og hav!

 

For tiden kan du se infrastrukturen i Nordhavn forandre sig hastigt og nye bygninger skyde op. Er du nysgerrig på udviklingen? Så kig forbi By & Havns gratis udstilling i Århusgadekvarteret, Himmel og hav!

Hver torsdag, fredag, lørdag og søndag har du mulighed for at få et indblik i de grundlæggende tanker og visioner for udviklingen af Nordhavn.Himmel og hav!, som gennemgik en større opdatering i sommeren 2017, fokuserer i dag på en række forskellige temaer. Du kan blandt andet dykke ned i Nordhavns historie og egenart samt blive klogere på By & Havns arbejde med bæredygtig byudvikling og planer for områdets fremtid. Fortællingerne er illustreret ved hjælp af gamle og nye fotografier, arkitektoniske modeller og videointerviews med den nye bydels beboere. Derudover formidler udstillingen aktuelle nyheder og aktiviteter, som knytter sig til By & Havns arbejde i Nordhavn.


Udstillingen er således et unikt sted, hvor ikke alene beboere, men alle med interesse i aktuelle og kommende projekter i området kan komme og hente inspiration og ny viden.

 

Du finder Himmel og hav! i stueetagen i The Silo – den gamle, ikoniske ’Hva’ drikker Mølr’ DLG silo i Århusgadekvarteret, som i dag også rummer ejerboliger og øverst oppe en restaurant med en fantastisk udsigt over København og Øresund.


Selve udstillingsrummet er i øvrigt et godt eksempel på, hvordan Nordhavns oprindelige arkitektur danner udgangspunkt for alt det nye, som kommer til i disse år. The Silo er blot én af de fire bevarede og gennemrenoverede siloer i Nordhavn, som hver især er med til at præge bydelens stemning og udtryk.

  


Efter et besøg i udstillingen kan du bevæge dig udenfor og rundt mellem bydelens mange historiske og nye bygninger, udforske små oaser og et offentligt byrum i 24 meters højde for folk i alle aldre. Du kan naturligvis også bare vælge at slå dig ned ved vandet med en kaffe to-go og betragte hverdags- og handelslivet i den nye bydel.


 

 

TemaUdstilling om Redmolen


På Redmolen har PFA købt fem byggefelter, der skal anvendes til både bolig og erhverv. De seneste måneder er jorden på Redmolen blevet renset, og dermed er grunden ved at være klargjort til næste fase af områdets udvikling.


Temaudstillingen i By & Havns nordhavnsudstilling Himmel og hav! fortæller områdets historie samt om planerne for Redmolen i fremtiden.  


Adresse og Åbningstider

Adressen er 

Helsinkigade 29, 2150 Nordhavn.


Åbningstider:

Torsdag kl. 10-19 (maj - aug.)
kl. 10-15 (sep. - april)

Fredag kl. 10-15

Lørdag og søndag kl. 10-16


BEMÆRK: 

  • Vi holder lukket i udstillingen på helligdage.
  • Større grupper bedes booke besøg i udstillingen på forhånd.

 

Udstillingen ligger på Helsinkigade 29, 2150 Nordhavn.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til udstillingen, er du velkommen til at kontakte:

 

Anne Rask Vendelbjerg

Projektleder, Bæredygtighed & Byliv

arv@byoghavn.dk


Simon Hjortskov Christensen

Studentermedhjælper

shc@byoghavn.dk

'Tag på tur - århusgadekvarteret og Indre Nordhavn'

By & Havn har udviklet et gåturskort til Århusgadekvarteret og Indre Nordhavn. Du kan bestille kortet gratis ved at klikke her - eller du kan hente det i udstillingen Himmel og hav!, Helsinkigade 29 i Nordhavn. 


Tak til:

Udstillingen er tilrettelagt og designet af Anne Schnettler og Søren Munck Mikkelsen.


Tekst: Birgitte Kleis.


Grafik design og visuel formidling: Britt Engelhardt Gundersen.