Guidede ture

 

Få indblik i byens udviklingsområder på en guidet tur med By & Havn. Vi tilbyder foredrag og guidede rundvisninger for faglige grupper af arkitekter, planlæggere, myndigheder, virksomheder o.lign.

Når By & Havn arrangerer offentlige busture, sejlture og andre arrangementer annonceres disse ture her på hjemmesiden og i dagspressen.

  • Priserne på ture som angivet nedenfor er inklusiv guide og metrobilletter, men uden bus og båd
  • Vi svarer på henvendelser inden for en uge

Er du nysgerrig efter at opleve byen som privatperson eller med private grupper, foreninger og skoleklasser, anbefaler vi dig at kigge på Dansk Arkitektur Centers hjemmeside.Ørestad

Københavns nyeste og grønneste bydel ligger på kanten til Amager Fælled og Kalvebod Fælleds over 2000 hektar natur. Små 8.000 beboere er flyttet ind og mere end 12.000 arbejdspladser findes i dag i bydelen.

På turen får I historien om Ørestad fra tegnebræt til levende bydel – i dag godt halvvejs færdig udviklet.

Ørestad består af fire kvarterer med hver sin identitet. Ørestad Nord huser universi-teter og DR Byen. Amager Fælled har boliger og grønne områder. Ørestad City har internationale virksomheder, boliger, skoler samt Skandinaviens største trafikale knudepunkt. Ørestad Syd har boligbyggerier, der ligger på kanten til Kalvebod Fælled. Ørestad er det moderne København - en blandet by med prisbelønnet arkitektur og en spændende historie der langt fra er slut endnu.

Turen i Ørestad indledes med en præsentation af bydelen ved modellen af Ørestad, hvorefter der er mulighed for at cykle, køre eller tage metroen rundt i byen og opleve arkitekturen og byrummene.

Pris: 1900 kr. excl. moms. Max deltagerantal: 25Nordhavn

Københavns nye bydel Nordhavn vil i løbet af de næste 40 år være under konstant udvikling. Byudviklingen sker i etaper og med respekt for de allerede eksisterende erhverv, havnemiljøer og bevaringsværdige bygninger. Der er fokus på at skabe et levende byliv og et fællesskab for alle brugere af Nordhavn.

Kom helt tæt på udviklingen med en tur rundt i området via cykel, til fods eller ombord på en kanalbåd. By & Havns erfarne guider giver en indføring i området og guider grupper igennem Nordhavn. Lørdag og søndag starter turen i udstillingen ”Himmel og hav!”, der kaster lys over udviklingen af Nordhavn fra ide til projekt.

Oplev de interaktive modeller og få et indblik i udviklingen af havneområdet og hør om de udfordringer, byudviklingen står overfor. Udstillingen viser tankerne bag og visionerne for Nordhavn som Københavns nye bydel ved vandet.

Turene tilrettelægges af By & Havns Tursekretariat ud fra gruppernes individuelle ønsker.

Pris: 1900 kr. excl. moms. Max deltagerantal: 25Sluseholmen

Sluseholmen fik i 2009 Byplanprisen som anerkendelse for sit alternative og spændende bymiljø. Sluseholmen er med sine familievenlige havneboliger et alternativ til forstadens haveboliger. Bebyggelsen er karakteriseret ved små karréer med smalle huse i forskellig højde og med stor variation i det arkitektoniske udtryk.

Kanalerne er det bærende princip i bebyggelsen. Beboerne har derfor enten udsigt til havnens havneløb eller kanalerne. Kanalerne danner otte øer og har navne der alle ender på holm – Askholm, Egholm, Kidholm osv. Husene ligger skulder ved skulder og danner et sammenhængende karrésystem med gårdrum i midten af karréerne.

Turen går gennem Sluseholmens kanalmiljø til fods og forbi Bådklubben Valby som er bevaret side om side med den nye kanalby. Med båd kan turen gå gennem Teglværkshavnen og gennem Sydhavnen forbi Islands Brygge, Havnestad, Havneholmen og Teglholmen.

Pris: 1900 kr. excl. moms. Max deltagerantal: 25


Specialture

Ønsker I at se flere af By & Havns udviklingsområder, sejle en tur fra Nordhavnen til Sydhavnen eller andre kombinationer, så ring eller skriv til By & Havns tursekretariat for nærmere aftale.